Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

111,111,111 x 111,111,111 = 12,345,678,987,654,321
1 στους 4 αμερικανούς έχουν εμφανιστεί στην τηλεόραση!
Αμερικανική και ελβετική κοινοπραξία σκοπεύει να επενδύσει 500 εκατομμύρια δολάρια, για την κατασκευή της ρεπλίκας του "Τιτανικού", με αφορμή την 90ή επέτειο του ναυαγίου, το 2002.
Aν και ο πλυθυσμός της Kίνας ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο, τα επίθετα είναι κάτι περισσότερο από διακόσια.
Aν ξεφωνίζετε συνεχώς για 8 χρόνια, 7 μήνες κι έξι μέρες θα δημιουργήσετε αρκετή ενέργεια για να ζεσταθεί ένα φλυτζάνι καφέ.
Αν χαθεί η πίεση της καμπίνας ενός αεροπλάνου, ο επιβάτης μπορεί να διατηρήσει τις αισθήσεις του μόλις για 18 δευτερόλεπτα.
Απ' όλες τις φυλές του πλανήτη, οι μόνοι που δεν χρησιμοποιούν τη φωτιά είναι οι Άνταμαν και οι Πυγμαίοι.
Αράπικα φυστίκια είναι ένα από τα συστατικά του δυναμίτη!
Για να καταφέρει να περπατάει με τον περίφημο σέξι τρόπο της, η Μέριλιν Μονρόε είχε πριονίσει ένα κομμάτι από το τακούνι του ενός παπουτσιού της!
Για να μην μείνει ποτέ ο βρετανικός θρόνος χωρίς διάδοχο, εξαιτίας αεροπορικού ατυχήματος, οι πρίγκιπες Κάρολος και Γουίλιαμ δεν πετάνε ποτέ με το ίδιο αεροπλάνο.
Δεν ήταν λίγοι οι φρενοβλαβείς που έφτασαν στα ανώτατα στρατιωτικά αξιώματα κατά το παρελθόν. Κάποιοι από αυτούς όμως σίγουρα ξεχώρισαν: Ο Σερ Γουίλιαμ Έρσκιν, ένας από τους διοικητές στον πόλεμο της Ισπανικής Χερσονήσου (1808-9), είχε νοσηλευτεί δύο φορές σε ψυχιατρικό άσυλο. Αργότερα, αυτοκτόνησε πηδώντας από ένα παράθυρο. Ο Πρώσος Μπλούχερ πίστευε πως είχε μείνει έγκυος από έναν ελέφαντα, ενώ ο Αμερικανός στρατηγός των Βορείων Ρίτσαρντ Ίγουελ νόμιζε πως είναι πουλί και προσπαθούσε να τσιμπήσει το φαγητό του με τη μύτη.
Εάν μασάς τσίχλα ενώ καθαρίζεις κρεμμύδια δεν κλαις!
Eίναι αδύνατον να αυτοκτονήσεις κρατώντας την αναπνοή σου.
Eίναι αδύνατον να φταρνιστείς με τα μάτια ανοιχτά.
Είναι πιο εύκολο να κάνεις μια αγελάδα να ανέβει σκαλιά παρά να την βάλεις να τα κατέβει.
Εκτός από τον άνθρωπο μόνο το γουρούνι μπορεί να καεί από τον ήλιο!
Ένα από τα πιο... δυσκολοχώνευτα επαγγέλματα υπήρξε το 18ο αιώνα στην Αγγλία. Πιο συγκεκριμένα, στις παράνομες λέσχες της εποχής ένας υπάλληλος ήταν επιφορτισμένος με την υποχρέωση να... καταπιεί τα ζάρια, σε περίπτωση που εισέβαλε η αστυνομία.
Ένα από τα πιο περίεργα στοιχήματα στην ιστορία του τζόγου είναι αυτό που έβαλαν ο σερ Μάιλς Πάτριτζ και ο Ερρίκος ο Η΄: στοιχημάτισαν τις καμπάνες (!) του Αγίου Παύλου. Για την ιστορία, νικητής αναδείχθηκε ο πρώτος.
Ένα δισεκατομμύριο δευτερόλεπτα είναι 31,7 χρόνια.
Ένα είδος πύθωνα (Python reticulatus) που συναντάται στη ΝΑ Ασία, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες συνήθως φτάνει τα 6,24 μέτρα. Αυτό όμως δεν εμπόδισε ένα μέλος του είδους αυτού να φτάσει τα 10 μέτρα. Τον σκότωσαν κοντά σε μια κατασκήνωση στην παραλία του Celebes στο αρχιπέλαγος του Malay.
Ένα στα δέκα σκυλιά Δαλματίας γεννιέται κουφό, ενώ τα σκυλιά της ράτσας αυτής δεν έχουν την ικανότητα να αποβάλλουν τα ούρα εντελώς. Γι' αυτό τον λόγο πρέπει ν' ακολουθούν ειδική δίαιτα, με λίγες πρωτεΐνες.
Ένα τυπικό κρεβάτι "φιλοξενεί" περίπου 6 δισεκατομμύρια σκόνης. Γενικότερα, το 70% της σκόνης που υπάρχει σ' ένα οποιοδήποτε σπίτι προέρχεται από νεκρές φολίδες ανθρώπινου δέρματος.
Έναντι 5 δολαρίων και κατόπιν παραγγελίας, ο Ντον Μπέσιγκερ, ιδιοκτήτης βίντεο κλαμπ στη Γιούτα των Η.Π.Α., έκοβε τις γυμνές σκηνές της Κέιτ Γουίνσλετ στην ταινία "Τιτανικός", ώστε το έργο να γίνει πιο οικογενειακό!
Ένας άνθρωπος έχει τις ίδιες πιθανότητες να σκοτωθεί από κεραυνό όσες έχει να σκοτωθεί πέφτοντας από το κρεββάτι: Mία στα 2.000.000. Oι πιθανότητες να πεθάνει από δάγκωμα φιδιού είναι 1 στα 3.000.000. Yπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να σκοτωθεί κάποιος από φελλό σαμπάνιας παρά από δηλητηριώδη αράχνη.
Ένας κεραυνός χτυπά κατά 6 φορές περισσότερο άντρες από ότι γυναίκες!
Ένας τρυποκάρυδος ραμφίζει 20 φορές το δευτερόλεπτο!
Επειδή οι πατάτες δεν αναφέρονται στη Βίβλο, οι Σκωτσέζοι για πολλούς αιώνες δεν τις έτρωγαν.
Η Ανάσταση του Ιησού δεν περιγράφεται από κανέναν από τους Ευαγγελιστές.
H ανθρώπινη καρδιά δημιουργεί τόση πίεση στο αίμα που αυτό θα μπορούσε φεύγοντας από την καρδιά να αναπηδήσει σε ύψος 10 μέτρων.
H βασίλισσα Bικτωρία απαγόρευσε με νόμο την ομοφυλοφυλία των ανδρών, αλλά όχι των γυναικών γιατί δεν πίστευε πως μπορεί να υπάρξει θυλυκή ομοφυλοφυλία. Aρα ο νόμος θα ήταν άχρηστος.
Η βέρα φοριέται στο τέταρτο δάχτυλο-παράμεσο γιατί τον παράμεσο διασχίζουν φλέβες που συνδέονται με την καρδιά!
Η Βίβλος είναι το βιβλίο που κλέβουν πιό συχνά στην Αμερική!
Η Γη αυξάνει το βάρος της (καθημερινά) κατά 100 τόνους λόγω της πτώσης αστρικής σκόνης στην επιφάνειά της.
Η γιαπωνέζικη πολεμική επιχείρηση "Φου-Γκο" είχε ως στόχο να πλήξει το εσωτερικό των Η.Π.Α. με 9.000 μπαλόνια από ριζόχαρτο, γεμάτα υδρογόνο. Τελικά, μόνο ένα πέτυχε την αποστολή του, σκοτώνοντας μια γυναίκα και πέντε παιδιά στο Όρεγκον!
Η γλώσσα μια καμηλοπάρδαλης έχει το ίδιο μήκος με τη διάμετρο μιας 21'' τηλεόρασης!
Η γνωστή συνοικία Πατήσια ονομάστηκε έτσι από την αντίστοιχη Τούρκικη λέξη που σημαίνει: τα κεκτημένα αγροκτήματα!
Η γνωστή συνοικία των Αθηνών ονομάστηκε «Κολωνάκι» από ένα κολωνάκι που ήταν χτισμένο εκεί για προληπτικούς λόγους όπως συνηθιζόταν κατά την Τουρκοκρατία!
Η γυναίκα που έχει εμφανιστεί στα περισσότερα εξώφυλλα του γνωστού περιοδικού "ΤΙΜΕ" (10 φορές) είναι η Παναγία.
Η διάσταση μια τηλεόρασης μετριέται διαγωνίως.
Η ζελατίνη γίνεται από δέρμα ζώων.
Η καλντέρα στη Σαντορίνη είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Έχει 300 μέτρα ύψος και 11 χιλιόμετρα διάμετρο.
Η καμηλοπάρδαλη καθαρίζει τα αφτιά της με την γλώσσα της!
Η καρδιά της γαρίδας βρίσκεται στο κεφάλι της!
Η καρδιά του σκύλου χτυπά 40 φορές περισσότερο από την δική μας!
H κάρτα του Al Capone έγραφε πως είναι πωλητής επίπλων.
H λέξη τουρισμός προέρχεται από την πρώτη μαζική επίσκεψη στην ιστορία: έγινε στην γαλλική περιοχή Tours.
Η μαζική παραγωγή ρολογιών ξεκίνησε στις Η.Π.Α. το 1860. Σήμερα, η παγκόσμια παραγωγή ξεπερνάει τα 500 εκατομμύρια ρολόγια ετησίως.
Η μέση νοικοκυρά περπατάει 15 χιλιόμετρα καθημερινά, κάνοντας δουλειές στο σπίτι. Περπατάει σχεδόν 6 χιλιόμετρα ετησίως, ξοδεύοντας παράλληλα 25 ώρες, μονάχα για να στρώσει τα κρεβάτια.
Η μνήμη του χρυσόψαρου διαρκεί περίπου 3 δευτερόλεπτα.
Η μοναδική χώρα που το όνομα της ξεκινά με Α και δεν τελειώνει σε Α είναι το Αφγανιστάν!
Η Marilyn Monroe είχε 6 δάκτυλα στο ένα της πόδι.
H Nότια Aφρική έχει 11 επίσημες γλώσσες.
Η Νταϊάνα ήταν η πρώτη "κοινή θνητή" ύστερα από 300 χρόνια που παντρεύτηκε διάδοχο του βρετανικού θρόνου.
Η Ολυμπιακή σημαία με τους πέντε κύκλους εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αμβέρσα (1920). Ένας αθλητής, όμως, που συμμετείχε στους αγώνες, την έκλεψε και την επέστρεψε λίγο πριν τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ.
Η Παρασκευή και 13 θεωρείται άτυχη μέρα, γιατί την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου του 1307 ο Πάπας, σε συνεννόηση με τον βασιλιά της Γαλλίας, εξέδωσε μυστική διαταγή θανάτωσης των Ναϊτών Ιπποτών.
Η πιο ψηλή κατασκευή Lego στον κόσμο έχει ύψος 23,66 μέτρα και βρίσκεται στη Νίκαια της Γαλλίας.
Η πρωτεύουσα της Βολιβίας, Λα Πας, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 4.000 μέτρων, είναι σχεδόν άφλεκτη. Η περιεκτικότητα του αέρα σε οξυγόνο είναι τόσο μικρή, που μόλις και μετά βίας μπορεί να συντηρήσει τη φωτιά.
Η πρώτη βόμβα υδρογόνου ζύγιζε 65 τόνους και είχε το κωδικό όνομα "Ivy Make". Η ρίψη της έγινε το 1952 και η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή, που εξαφανίστηκε κυριολεκτικά ένα από τα νησιά Μάρσαλ!
Η πρώτη διαφήμιση προφυλακτικών εμφανίστηκε στο περιοδικό "Τάτλερ", στο τεύχος της 12ης Μαΐου του 1709. Η τότε ονομασία τους ήταν "μηχανές που προστατεύουν από τα τραύματα της αγάπης"!
Η πρώτη ομιλούσα κούκλα παρουσιάστηκε από τον Γιόχαν Μέιλζελ το 1820, ενώ βελτιώθηκε το 1887 από τον Τόμας Έντισον, ο οποίος εφάρμοσε στο παιχνίδι τον φωνογράφο του
Η "ρόδα" του λούνα παρκ κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1893, από τον Γκέιλ Φέρις, και παρουσιάστηκε στην Παγκόσμια Έκθεση Κολόμβου στο Σικάγο. Η διάμετρός της ήταν 80 μέτρα και χωρούσε 2.160 άτομα.
Η σοκολάτα περιέχει την ίδια ουσία -φενιλεθιλαμίνη- που παράγει ο εγκέφαλος του ανθρώπου που είναι ερωτευμένος!
Η τελευταία λέξη της μόδας στο πυρηνικό οπλοστάσιο ονομάζεται "Β61-11". Είναι μια βόμβα που εκρήγνυται αρκετά μέτρα κάτω απ' την επιφάνεια του εδάφους, προκειμένου να καταστρέψει τα υπόγεια πυρηνικά καταφύγια.
Η Τζόαν Κόλινς ήταν 50 χρονών όταν, το 1983, πόζαρε ημίγυμνη για το περιοδικό "Playboy". Σημειωτέον ότι το εν λόγω τεύχος εξαντλήθηκε τάχιστα!
Η τραγουδίστρια Λένα Γκόλμπερτ Φορντ, η οποία ερμήνευσε το τραγούδι "Keep the home fires burning" ("Κρατήστε τις φωτιές των σπιτιών αναμμένες"), κάηκε μέσα στο σπίτι της.
Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί είναι 57,8 βαθμοί Κελσίου. Μάλιστα, σημειώθηκε δύο φορές: στις 13 Σεπτεμβρίου του 1922, στην Αλ Αζίζια της Λιβύης, και στις 11 Αυγούστου του 1933, στο Σεν Λούις του Μεξικού.
Η φράση «έφαγε χυλόπιτα» προέρχεται από το παρασκεύασμα χυλού που έδιναν παλιά οι ψευτογιατροί για τον περιορισμό του καημού των ερωτευμένων!
Η φράση «του πήρε τον αέρα» προέρχεται από την αρχαιότητα και την εκμετάλλευση του ανέμου κατά τις ναυμαχίες έναντι του εχθρού!
Η χαμηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε ποτέ στη γη είναι -89,2 βαθμούς Κελσίου (Ανταρκτική 1983)
Η χειραψία παλιά γινόταν για να δείχνει κανείς πως είναι άοπλος!
H ψηλότερη γυναίκα που μετρήθηκε ποτέ είναι μια Κινέζα με ύψος 2.47 μέτρα.
Η Peugeot αγόρασε από παλιά τα δικαιώματα ώστε τα μοντέλα της να έχουν ονόματα τους αριθμούς από το 101-909; για να καμουφλάρεται με το μηδέν η τρύπα της μανιβέλας!
"Θα είναι σαν να πάτε βόλτα στην εξοχή. Δεν θα χρειαστείτε καν όπλα", ήταν τα λόγια ενός εκ των διοικητών των συμμαχικών δυνάμεων, στη μάχη του Σομ, το 1916. Σε λιγότερο από μία ώρα, οι απώλειες των συμμάχων είχαν φτάσει τους 57.470 άντρες.
Κάθε 30 δευτερόλεπτα κατατίθεται μία μήνυση στις ΗΠΑ.
Κάθε αμερικανός ξοδεύει κατά μέσο όρο 112.869 δρχ. το χρόνο για φαγητό από Fast Food . Το αντίστοιχο έξοδο ενός Ιταλού είναι μόλις 2.583 δρχ.
Κάθε στιγμή το 70% των οδηγών του κόσμου υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας!
Κάθε φορά που γελάμε καταναλώνουμε 3 και 1/2 θερμίδες!
Κάθε φορά που σαλιώνεις ένα γραμματόσημο καταναλώνεις 1/10 της θερμίδας .
Κάθε χρόνο, εκδηλώνονται περισσότερες από 55.000 σεισμικές δονήσεις παγκοσμίως, έντασης 3+ βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ μόλις 1 σεισμός ξεπερνά τους 8 βαθμούς.
Κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο κατασκευάζονται 500.000.000.000 τούβλα.
Κανείς δεν μπορεί να αυτοκτονήσει κρατώντας την αναπνοή του!
Κάποια είδη μυρμηγκιών επιτίθενται σε φωλιές άλλων μυρμηγκιών, σκοτώνοντας την "βασίλισσα" και παίρνοντας τους "εργάτες" σαν σκλάβους. Μάλιστα, οι "εισβολείς" εξαναγκάζουν τους "δούλους" να κάνουν τις δυσκολότερες εργασίες.
Κατά μέσο όρο τρώμε 35.000 κουλούρια σε όλη μας τη ζωή!
Κατά την διάρκεια της Α΄ Σταυροφορίας, μια ομάδα φανατικών στρατιωτών, οι οποίοι έστεκαν μεν καλά στα μυαλά τους, αλλά ήταν απελπισμένοι, βάδιζαν για πολλές ώρες πίσω από μια χήνα, καθώς πίστευαν ότι ήταν ευλογημένη από το ?γιο Πνεύμα!
Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της επικής ταινίας "Η Βίβλος", ο σκηνοθέτης Τζον Χιούστον δήλωσε: "Δεν ξέρω πώς τα κατάφερε ο Θεός, αλλά εγώ δυσκολεύομαι πολύ".
Κατά τον Μεσαίωνα, τα ζώα δικάζονταν ακόμη και με την ποινή του θανάτου. Το 1386, ένα γουρούνι καταδικάστηκε σε απαγχονισμό (και αφού νωρίτερα του είχαν κόψει τα πόδια), με το αιτιολογικό της δολοφονίας ενός κοριτσιού. Πριν την εκτέλεση, είχαν ντύσει το γουρούνι με τα ρούχα του θύματος.
Λόγω κρουσμάτων κερδοφορίας, από το 1950 και έκτοτε όλοι οι νικητές των Όσκαρ υπογράφουν συμβόλαιο, σύμφωνα με το οποίο τους απαγορεύεται να πουλήσουν το πολυπόθητο βραβείο.
Μαφία (MAFIA) σημαίνει: Morte Allafrancia Italia Anela, δηλαδή: Θάνατος στη Γαλλία είναι της Ιταλίας ο πόνος!
Με εξαίρεση τις σημαίες της Ελβετίας και του Βατικανού που είναι τετράγωνες, οι σημαίες όλων των άλλων χωρών είναι ορθογώνιες παραλληλόγραμμες.
Με την ονομασία "Μάχη της Καμήλας" έμεινε στην ιστορία η ενδοαραβική σύγκρουση στη Βασόρα, το 656 μ.Χ. Ο λόγος; Στην μάχη αυτή σκοτώθηκαν και οι 70 άντρες που κράτησαν διαδοχικά τα χαλινάρια της καμήλας, στην οποία επέβαινε η χήρα του Μωάμεθ, Αϊσά.
Μερικές φορές, αν εμπιστευτείς την τύχη σου, είναι δυνατόν να σε ανταμείψει πλουσιοπάροχα. Αυτό δεν έκανε ένας ναύτης σε καζίνο του Λας Βέγκας το 1950, καθώς, αν και νίκησε σε 27 συνεχόμενες φορές στα ζάρια (η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μία στις 12.467.890), εντούτοις κέρδισε μόνο 750 δολάρια. Εάν όμως, ποντάριζε κάθε φορά το όριο του καζίνου, θα είχε εισπράξει το διόλου ευκαταφρόνητο πόσόν των 268 εκατομμυρίων δολαρίων.
Μετά την περίφημη εισβολή των Η.Π.Α. στην Γρενάδα, τον Οκτώβριο του 1983, ο αμερικανικός στρατός έκανε 9.000 παρασημοφορήσεις. Αν και στην απόβαση συμμετείχαν μόνο 7.000 άνδρες...
Μεταξύ 1666 και 1766, 250.000 Αφρικανοί σκλάβοι πέθαναν διασχίζοντας τον Ατλαντικό κατά την μεταφορά τους στις αποικίες της Αμερικής. Η θνησιμότητα του "φορτίου" σε κάθε ταξίδι ήταν 10-12%.
Μέχρι να βγει από την ατμόσφαιρα το διαστημόπλοιο "Saturn 5" έκαιγε 13,5 τόνους καύσιμα το δευτερόλεπτο.
Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει περισσότερα από 4.500 διαφορετικά είδη ποντικοπαγίδας.
Μέχρι το 1840, τα προφυλακτικά κατασκευάζονταν από έντερα ζώων και κύστες ψαριών σε εργοστάσιο όπου δούλευαν μικρά κορίτσια.
Μέχρι τον 14ο αιώνα, τα ρολόγια είχαν μόνο ωροδείκτη. Έπρεπε να περάσουν τουλάχιστον δύο αιώνες για να προστεθούν λεπτοδείκτες και δευτερολεπτοδείκτες!
Μέχρι τον 7ο μήνα της ζωής του, ένα μωρό έχει την δυνατότητα να αναπνέει και να καταπίνει ταυτόχρονα. Ένας ενήλικας δεν μπορεί να το κάνει ποτέ αυτό.
Μια έρευνα στις Η.Π.Α. έδειξε πως στα αμερικανικά χρήματα υπήρχαν επικίνδυνα βακτηρίδια, όπως ο σταφυλόκοκκος -σε ποσοστό 18% στα νομίσματα και 7% στα χαρτονομίσματα.
Μια έρευνα του "Κλαμπ Μεντ" έδειξε πως τα ζευγάρια που κάνουν δίαιτα κατά την διάρκεια των διακοπών τους, τσακώνονται τρεις φορές συχνότερα, σε σχέση με αυτά που τρώνε κανονικά.
Μια κάμπια έχει κατά μέσο όρο 16 πόδια!
Μια καρέκλα σε ένα γραφείο μετακινείτε περίπου 8 μίλια τον χρόνο.
Μια κολομβιανή εταιρεία προφυλακτικών παρουσίασε, σχετικά πρόσφατα, το προφυλακτικό-εσώρουχο. Το εσώρουχο έχει μια λεπτή ρητινώδη μεμβράνη, η οποία επιμηκύνεται, σαν το συνηθισμένο προφυλακτικό.
Μια μπάλλα ποδοσφαίρου αποτελείται από 32 κυψέλες!
Μια πόλη στην Νορβηγία ονομάζεται Hell (=Κόλαση)!
"Μικρό παιδί" και "Χοντρός άντρας" ήταν οι κωδικές ονομασίες που είχαν δώσει οι Αμερικανοί στις ατομικές βόμβες που έριξαν στη Χιροσίμα (6/8/45) και στο Ναγκασάκι (9/8/45)
Μισό λίτρο μιας οποιασδήποτε cola περιέχει ποσότητα καφεΐνης ίση με αυτήν που περιέχει μια κούπα καφέ.
Mόνο ένας στα 2 δισεκατομμύρια ανθρώπων θα ζήσει πάνω από 116 χρονών
Μόνο τα θυληκά κουνούπια τσιμπάνε!
Ο Αλγερινός Μοχάμεντ Σαμίρ Φεράτ γλίτωσε τον θάνατο, όταν παραχώρησε τη θέση του σε κάποιον άλλον, στην πτήση προς τη Βοσνία, το 1996. Ωστόσο, ο Φεράτ σκοτώθηκε τον ίδιο χρόνο, όταν πετώντας από Νέα Υόρκη προς Παρίσι, κατέπεσε το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε.
Ο αναπτήρας εφευρέθηκε πριν από τα σπίρτα.
Ο Βασιλιάς στις κούπες είναι ο μόνος χωρίς μουστάκι.
Ο Βασιλίσκος, ένα είδος σαύρας που ζει στην Νότιο Αμερική, μπορεί να περπατάει πάνω στο νερό, καθώς κινείται τόσο πολύ γρήγορα που δεν υπάρχει κίνδυνος να βουλιάξει.
Ο γεωσκώληκας έχει 5 καρδιές!
Ο δυνατότερος σεισμός που έχει καταγραφεί είναι έντασης 9,5 Ρίχτερ και συνέβη στη νότια Χιλή, το 1960. Τα παλιρροϊκά κύματα που σηκώθηκαν είχαν ύψος 10 μέτρα και κατέστρεψαν τα περισσότερα χωριά της περιοχής. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα κύματα σκότωσαν 61 άτομα στη Χαβάη, δηλαδή εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την εστία του σεισμού.
Ο εθισμός στο τζόγο δύναται να εξελιχθεί σε ψυχοσωματικό σύνδρομο, τα συμπτώματα του οποίου δεν διαφέρουν από αυτά του εθισμού στην ηρωίνη: ταραχή, έντονοι πονοκέφαλοι, διάρροια και ρίγος.
Ο Εθνικός μας Ύμνος αποτελείται από 158 στίχους!
Ο Έλβις Πρίσλεϊ, στην προσπάθειά του να δείξει πολιτικοποιημένος, συναντήθηκε με τον πρόεδρο Νίξον στις 21 Δεκεμβρίου του 1970. Ο Πρίσλεϊ, αφού αγκάλιασε τον πρόεδρο, του χάρισε ένα όπλο λέγοντάς του πως τα τελευταία 10 χρόνια μελετάει την κουλτούρα των ναρκωτικών. Τότε, ο Νίξον του πρόσφερε το σήμα της Δίωξης Ναρκωτικών!
Ο ελέφαντας δεν φοβάται τα ποντίκια!
Ο ελέφαντας είναι το μόνο ζώο με 4 γόνατα!
Ο ελέφαντας είναι το μόνο θηλαστικό που δεν μπορεί να πηδήξει!
Ο επιχειρηματίας Κορνέλιους Βάντερμπιλτ έπασχε από αϋπνίες. Δεν μπορούσε να κοιμηθεί, εκτός κι αν κάθε πόδι του κρεβατιού του ήταν μέσα σ' ένα πιάτο με αλάτι! Πίστευε πως έτσι έδιωχνε τα κακά πνεύματα.
Ο ισπανοαμερικανικός πόλεμος, το 1896, ήταν ο πρώτος που καταγράφηκε κινηματογραφικά. Παράλληλα, ήταν κι ο πρώτος που η εικόνα του έλεγε ψέματα, αφού το κινηματογραφικό συνεργείο γύρισε τις σκηνές της μάχης σ' ένα στούντιο στο Νιου Τζέρσι των Η.Π.Α.
O ισχυρότερος μυς στο ανθρώπινο σώμα είναι η γλώσσα.
O Λουδοβίκος ο 14ος της Γαλλίας έκανε μπάνιο μόνο μια φορά τον χρόνο.
Ο Ντεκάρτ ανακάλυψε το "Σύστημα Συντεταγμένων", παρατηρώντας μια μύγα να περπατάει σ' ένα ταβάνι με πλακάκια.
O μέσος άνδρας βγάζει σε τριάντα χρόνια γύρω στο ένα κιλό γένια.
Ο μέσος άνθρωπος γελά 13 φορές την μέρα!
Ο μέσος (ηλίθιος) αμερικανός τρώει στα McDonalds 1.811 φορές στη ζωή του!
Ο μόνος πρόεδρος των Η.Π.Α. που γεννήθηκε την 4η Ιουλίου (ημέρα της Ανεξαρτησίας των Αμερικανών) είναι ο Κάλβιν Κούλιτζ (1872). Αντιθέτως, την ημέρα αυτή πέθαναν ο Τόμας Τζέφερσον (1826) και ο Τζέιμς Μονρόε (1831).
Ο Mότσαρτ δεν είχε πάει σχολείο!
Ο παράνομος τζόγος είναι πολύ διαδεδομένος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, σε σημείο που οι ετήσιες εισπράξεις του ξεπερνούν τα συνολικά έσοδα των μεγαλύτερων βιομηχανιών της χώρας. Αντίθετα, οι Εσκιμώοι είναι ο μοναδικός λαός της γης που δεν ασχολείται με τυχερά παιγνίδια.
Ο πιγκουίνος είναι το μόνο πτηνό που μπορεί να κολυμπήσει αλλά δεν πετάει!
Ο πιο παχύς άνθρωπος στον κόσμο ζυγίζει 620 κιλά.
Ο πιο συνηθισμένος τραυματισμός μέσα σ' ένα αεροπλάνο είναι από τις πτώσεις φορητών υπολογιστών (λάπτοπ) και χαρτοφυλάκων, αντικείμενα τα οποία βρίσκονται μέσα στα ντουλάπια, πάνω απ' τα κεφάλια των επιβατών.
Ο πλυθισμός των προβάτων στην Αυστραλία είναι κατά 10 φορές μεγαλύτερος από των ανθρώπων!
Ο σερ Μάιλς Πάτριτζ έπαιξε με τον Ερρίκο τον Η΄ στα ζάρια τις καμπάνες της εκκλησίας του Αγ. Παύλου. Τελικά, κέρδισε ο πρώτος και πήρε το βραβείο του.
Ο σκίουρος ζει 9 χρόνια!
Ο συνολικός αριθμός των τερμιτών που ζουν στον πλανήτη μας είναι δεκαπλάσια του πληθυσμού της γης!
Ο τελευταίος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε στην Ελλάδα ήταν ο Βασίλης Λυμπέρης, στις 25/8/72.
Ο τελευταίος στρατιώτης που σκοτώθηκε στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ο Αμερικανός Χένρι Γκούντερ. Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός υπογράφτηκε στις 11 το πρωί της 11ης Νοεμβρίου του 1918. Στις 11:01 ο Αμερικανός στρατιώτης δέχτηκε μια μοιραία σφαίρα στο κεφάλι!
Ο Τζ. Φ. Κένεντι (πρόεδρος των Η.Π.Α.) παραιτήθηκε από το Αμερικανικό Ναυτικό, μετά τη βύθιση του πλοίου που κυβερνούσε, από εμβολισμό εχθρικού σκάφους, στις 2 Αυγούστου του 1943.
Ο Τρούμαν (πρόεδρος των Η.Π.Α.) είχε στείλει επιστολή εκφοβισμού σ' έναν κριτικό, ο οποίος δεν εκτιμούσε τις τραγουδιστικές ικανότητες της κυρίας Τρούμαν, απειλώντας τον πως... θα του έσπαγε την μύτη.
Ο τόνος είναι το μόνο ψάρι που δε σταματά ποτέ να κινείται!
Ο φλοιός των δέντρων σεκόγια είναι άφλεκτος. Σε περίπτωση που το δέντρο πάρει φωτιά, τότε αυτή καίει μόνο το εσωτερικό του δέντρου.
Ο Φρανκ Όστιν αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα στο σπίτι του, στο Μάντσεστερ, το 1996. Βρήκε όμως τις δυνάμεις και κάλεσε ασθενοφόρο. Όταν έφτασαν οι τραυματιοφορείς, ύστερα από λίγη ώρα, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα 17 ροντβάιλερ που είχε ο Όστιν, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να καλέσουν την αστυνομία. Μετά δύο ώρες και αφού προηγουμένως οι αστυνομικοί σκότωσαν ένα σκύλο, έφτασαν στον Όστιν, ο οποίος όμως ήταν ήδη νεκρός.
Ο χρυσός είναι το μοναδικό μέταλλο το οποίο δεν σκουριάζει ακόμη κι όταν θαφτεί κάτω από τη γη για χιλιάδες χρόνια.
Ο Charles Osborne είζε λόξυγγα για 69 χρόνια!
O John Belavia, ένας αμερικανός μανιακός του τζόγου μετείχε σε 5.000 κληρώσεις δώρων και ποτέ δεν κέρδισε κάτι.
O Mel Blanc (η φωνή του Mπαγκς Mπάνι) ήταν αλεργικός στα καρότα.
Oι Aμερικανοί τρώνε κάθε μέρα 72.000 τετραγωνικά μέτρα πίτσα.
Οι αρουραίοι γεννούν κατά μέσο όρο 2.000 μικρά τι χρόνο.
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πεθαίνανε πριν τα 30!
Οι αρχαίοι Κινέζοι ζωγράφοι μπορούσαν ελεύθερα να ζωγραφίζουν γυμνές γυναίκες και ερωτικές περιπτύξεις. Ποτέ τους, όμως, δεν ζωγράφισαν μια γυμνή γυναικεία πατούσα!
Οι βλεφαρίδες κρατούν 5 μήνες, μετά πέφτουν.
Οι γαλοπούλες τσιμπούν μέχρι θανάτου στα μέλη του κοπαδιού που διαφέρουν από τα υπόλοιπα ή εμφανίζουν κάποια γενετική δυσλειτουργία.
Οι γάτες ακούν υπέρηχους.
Οι γάτες μπορούν να βγάλουν 100 φωνητικούς ήχους, ενώ τα σκυλιά 10.
Οι γρύλοι ακούν μέσω τον γόνατων τους
Οι γυναίκες ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους 2 φορες συχνότερα απ' ότι οι άντρες.
Οι δεξιόχειρες ζουν κατά μέσο όρο 9 χρόνια περισσότερο από τους αριστερόχειρες!
Οι διαστημικές στολές των αστροναυτών ζυγίζουν 103 κιλά στη Γη αλλά στο διάστημα είναι πανάλαφρες λόγω της έλλειψης βαρύτητας.
Οι εισπράξεις από τον παράνομο τζόγο στις Η.Π.Α., ετησίως, ξεπερνούν τα συνολικά έσοδα των 25 μεγαλύτερων βιομηχανιών της χώρας
Οι επιβάτες τις πρώτης θέσης λαμβάνουν τρεις φορές περισσότερο οξυγόνο απ' τους επιβάτες της οικονομικής θέσης. Ο πιλότος του αεροπλάνου λαμβάνει 10 φορές περισσότερο οξυγόνο απ' όλους.
Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.
Οι Εσκιμώοι είναι ο μοναδικός λαός που δεν παίζει τυχερά παιχνίδια.
Oι HΠA αγόρασαν την Aλάσκα από την Pωσία προς 2,5 δεκάρες το στρέμμα και το Mανχάταν από τους Iνδιάνους με 24 δολάρια.
Οι Η.Π.Α. παράγουν το 19% της παγκόσμιας ποσότητας σκουπιδιών, με τον μέσο Αμερικανό να είναι πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη (2 κιλά ημερησίως).
Οι θαλάσσιοι αστερίες δεν έχουν μυαλό!
Οι ιερείς στην αρχαία Αίγυπτο ξύριζαν όλες τις τρίχες από το σώμα τους, ακόμα και από τα βλέφαρα!
Οι καμηλοπαρδάλεις δεν έχουν φωνητικές χορδές.
Οι καμηλοπαρδάλεις συχνά γεννούν όρθιες. Αυτό σημαίνει ότι το μωρό, με το που θα γεννηθεί, κάνει ελεύθερη πτώση από ύψος περίπου δύο μέτρων.
Οι καρχαρίες δεν έχουν νηκτική κύστη. Για το λόγο αυτόν πρέπει να κολυμπούν συνεχώς, ώστε να επιπλέουν.
Οι κάτοικοι των νησιών Φίτζι πιστεύουν ότι ο θεός τους (Ματαβαλού) έχει οκτώ στομάχια και, όπως είναι φυσικό, τρώει συνεχώς!
Οι κουκουβάγιες είναι τα μόνα πουλιά που μπορούν να δουν το μπλε χρώμα!
Οι νυχτερίδες πάντα στρίβουν αριστερά μόλις βγαίνουν από μια σπηλιά!
Οι οδηγοί των πρώτων αυτοκινήτων ατμού ονομάστηκαν «σοφέρ» δηλαδή «θερμαστές» γιατί ζέσταιναν το νερό της μηχανής πριν ξεκινήσουν!
Οι περισσότεροι άνθρωποι περπατάνε 185.000 χλμ. κατά την διάρκεια της ζωής τους. Tεσσερισήμισι φορές, δηλαδή, τον γύρο του κόσμου.
Οι περισσότεροι λαοί είχαν θεοποιήσει τα ηφαίστεια: οι Έλληνες είχαν τον Ήφαιστο, οι Ρωμαίοι τον Βουλκάνο, οι Πολυνήσιοι την πανέμορφη και οξύθυμη θεά Πέλε και οι Ινδιάνοι τους θεούς Λάο και Σκελ.
Οι πεταλούδες μυρίζουν με τα πόδια!
Οι πιθανότητες για μια μητέρα να αποκτήσει δίδυμα είναι 90 προς 1!
Οι πολικές αρκούδες είναι αριστερόχειρες.
Όλοι οι κύκνοι στην Aγγλία είναι ιδιοκτησία του στέμματος, και κανείς δεν επιτρέπεται να τους πειράξει.
Όταν αποκαλούμε μια κοπέλα «Σουσουράδα» κυριολεκτικά σημαίνει αυτή που κουνά τα οπίσθιά της!
Όταν δίνουμε σε κάποιον «πουρμπουάρ» η ακριβής του ερμηνεία είναι ότι του προσφέρουμε χρήματα για να πιει κάτι δηλαδή τον κερνάμε ένα ποτό!
Όταν ζητηθεί να πεί κάποιος ένα χρώμα 3 στους 5 λένε κόκκινο!
Όταν λέμε σε κάποιον «Αντίο» του λέμε κυριολεκτικά σύμφωνα με την αντίστοιχη Ισπανική φράση ότι «θα τα πούμε στον άλλο κόσμο» δηλ πρόκειται για.. αποχωρισμό!
Παράξενες μορφές χρήματος: μπρούτζινα τύμπανα στη Μαλαισία, κύβοι αλατιού στην Αιθιοπία, ένα μπολ για ποτό στα νησιά Φίτζι και μικροσκοπικά κομμάτια από όστρακα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι Ινδιάνοι της Βορείου Αμερικής.
Περίπου 3.5 εκατομμύρια τόνους οικιακών σκουπιδιών παράγουμε κάθε χρόνο στην Ελλάδα.
Πινόκιο σημαίνει το μάτι του πεύκου!
Πολύ μελάνι έχει χυθεί για το μεσαίο γράμμα στο όνομα του Αμερικανού προέδρου Χάρι Σ. Τρούμαν, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.
Πριν δύο χρόνια μπήκε στην Aνταρκτική, το πρώτο μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών, στο κέντρο ερευνών McMurdo.
Πριν το θρίαμβο του Κώστα Κεντέρη, οι Αμερικανοί ήταν αήττητοι στα 200 μ. από το 1976.
Σαράντα επτά αντίτυπα της Βίβλου πουλιούνται κάθε λεπτό σε όλο τον κόσμο.
Σε ολόκληρη τη ζωή μας θα περπατήσουμε συνολικά 3 φορές το γύρο του κόσμου!
Σήμερα κυκλοφορούν περισσότερα εκατονταδόλαρα στην Pωσία απ' ότι κυκλοφορούν στις HΠA.
Στα αντρικά πουκάμισα τα κουμπιά βρίσκονται στη δεξιά πλευρά, στα γυναικεία στην αριστερή!
Στα Νησιά του Σολομώντα, μέχρι τον 20ό αιώνα, χρησιμοποιούσαν τα δόντια των σκύλων σαν νομίσματα.
Στατιστικά στοιχεία αναφέρουν ότι μεγαλύτερο αριθμό γεννήσεων έχουμε κατά την διάρκεια της χάσης του φεγγαριού, παρά κατά το γέμισμά του.
Στη Βίβλο αναφέρονται 49 διαφορετικά φαγητά, το αλάτι περισσότερες από 30 φορές, ενώ τα αμύγδαλα και τα φιστίκια είναι οι μόνοι "βιβλικοί" ξηροί καρποί.
Στη Ζιμπάμπουε ζει μια φυλή ιθαγενών , τα μέλη της οποίας έχουν μόνο 2 δάχτυλα σε κάθε τους πόδι.
Στη Σκοτία, επί πολλά χρόνια, πίστευαν ότι το να περπατήσει κάποιος ανάμεσα σε δύο κοκκινομάλλικα κορίτσια είναι σημάδι πως η υγεία του θα βελτιωθεί πολύ σύντομα.
Στην αιματηρή μάχη του Ρουρκ (1789), ένας Άγγλος στρατιώτης γλίτωσε από την μανία των Ζουλού, μπαίνοντας σε μια ντουλάπα! Οι ιθαγενείς, οι οποίοι δεν είχαν δει ποτέ τους ντουλάπα στη ζωή τους, πίστεψαν πως ήταν κάποιο είδος δέντρου και δεν ασχολήθηκαν μαζί της.
Στην αρχαία Αίγυπτο ξυρίζανε τα φρύδια για να πενθήσουν για το θάνατο της γάτας τους!
Στην Ελλάδα υπάρχουν 39 ηφαίστεια, μεταξύ των οποίων αυτά της Σαντορίνης, της Μήλου, της Νισύρου και των Μεθάνων.
Στην Ευρώπη αντιστοιχούν 24 δάσκαλοι όλων των βαθμίδων ανά 1.000 κατοίκους. Στη Νότια Ασία, η αντιστοιχία είναι 9 δάσκαλοι ανά 1.000 κατοίκους.
Στην Ιαπωνία παράγουν τετράγωνα λεμόνια, είναι πιο εύκολο να συσκευαστούν.
Στην Κίνα γιορτάζουν τα γεννέθλια μόνο κάθε δέκα χρόνια!
Στην Κίνα η νύφη ντύνεται στα κόκκινα και όχι στα λευκά!
Στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου (τέλη του '60), υπήρχαν 78.000 πυρηνικά όπλα ισχύος 12,5 δισεκατομμυρίων τόνων TNT. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχούσε σε δυόμισι τόνους πυρηνικών ανά έναν κάτοικο του πλανήτη.
Στην Ολυμπιάδα του Σεν Λούις (1904), το μοναδικό χρυσό μετάλλιο για τους Ευρωπαίους κατέκτησε ο Έλληνας Περικλής Κακούσης, στην άρση βαρών.
Στην "Τόρα", τον εβραϊκό νόμο που αποτελείται από τα πρώτα 5 βιβλία της Βίβλου, υπάρχουν 613 εντολές, από τις οποίες οι 365 είναι απαγορεύσεις!
Στις αρχές του 19ου αιώνα, κάποιοι βιομήχανοι είχαν κατασκευάσει ρολόγια που έπαιρναν ενέργεια από την μυϊκή προσπάθεια των εργατών, καθυστερώντας το τέλος της εργάσιμης μέρας, έως ότου βέβαια εξαντληθούν τελείως οι εργάτες.
Στις ΗΠΑ, η αεροπορική εταιρεία "Δέλτα" έχει τη μικρότερη συχνότητα ατυχημάτων, με 1 ατύχημα ανά 3,3 εκατ. πτήσεις. Αντιθέτως, η "TWA" και η "Αλάσκα" έχουν την μεγαλύτερη -1 ατύχημα ανά 1,3 εκατ. πτήσεις.
Στις ΗΠΑ κάθε 45 δευτερόλεπτα παίρνει φωτιά ένα σπίτι!
Στις περισσότερες διαφημίσεις που έχουν εμφανιστεί ρολόγια χειρός, η ώρα δείχνει 10:10.
Στο Λος Άντζελες, το 1934, νικήτρια των 100 μ. αναδείχθηκε η Στέλλα Γουόλς, η οποία ζούσε στο Οχάιο, αλλά έτρεξε με τα χρώματα της γενέτειράς της Πολωνίας. Ύστερα από 48 χρόνια, αποκαλύφθηκε ότι η Γουόλς ήταν άντρας!
Στο Τόκυο πουλάνε περούκες για ζώα!
Στο Devon, Connecticut, είναι παράνομο να περπατάς ανάποδα μετά το ηλιοβασίλεμα.
Στον γνωστό άθλο του Ηρακλή τα γνωστά «χρυσά μήλα των εσπερίδων» ήταν... πορτοκάλια!
Στους 90 βαθμούς ύπο το μηδέν η αναπνοή παγώνει και πέφτει στο έδαφος!
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Αϊόβα που έγινε το 1969, το άγχος των γονέων κατά την διάρκεια της σύλληψης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του φύλου του παιδιού. Το παιδί παίρνει τα φύλο του γονέα με το λιγότερο άγχος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το 2000, στη Γροιλανδία, το 56% των αγοριών και το 45% των κοριτσιών -ηλικίας έως 15 ετών -καπνίζουν συστηματικά.
Τα αμερικάνικα ταχυδρομεία διαβεβαιώνουν τους πελάτες τους πως δεν πρόκειται να παχύνουν σαλιώνοντας τα γραμματόσημα για να κολλήσουν, καθώς η ποσότητα της κόλας που περικλείεται σε κάθε γραμματόσημο, δεν ξεπερνά το ένα δέκατο της θερμίδας.
Τα βρέφη έχουν τόσο πολύ ανεπτυγμένη την αίσθηση της όσφρησης, όσο κανείς άλλος. Χαρακτηριστικό είναι ότι αναγνωρίζουν την μαμά τους πρωτίστως από την οσμή της.
Τα γνωστά σε όλους μας "νυχτικά" εμφανίστηκαν στην Ευρώπη τον 16ο αιώνα. Έως τότε, οι άνθρωποι κοιμούνταν είτε γυμνοί είτε με τα ρούχα τους.
Τα γουρούνια δε μπορούν να κοιτάξουν ποτέ τον ουρανό.
Τα δελφίνια κοιμούνται με το ένα μάτι ανοιχτό!
Τα εξειδικευμένα μαγαζιά προφυλακτικών εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο Αμστερνταμ το 1700. Μέχρι τα μέσα του αιώνα, η μόδα είχε μεταφερθεί στο Λονδίνο, όπου τα πολυτερέστερα καταστήματα πουλούσαν αρωματισμένα προφυλακτικά, σχηματισμένα πάνω σε γυάλινα καλούπια.
Τα καβούρια περπατάνε στο πλάι, για να μην μπερδεύουν τα πόδια τους. Άλλωστε, τα τέσσερα ζευγάρια πόδια και οι δύο δαγκάνες τους, θα έκαναν ανυπόφορη οποιαδήποτε προσπάθεια να περπατήσουν στην ευθεία.
Τα κραξίματα της πάπιας δεν έχουν αντίλαλο.
Τα μάτια μας έχουν πάντα το ίδιο μέγεθος εκ γεννηθείς, αλλά οι μύτες και τα αυτιά μας συνέχεια μεγαλώνουν
Τα μήλα είναι αποτελεσματικότερα από την καφεΐνη στο να κρατούν τους ανθρώπους ξύπνιους το πρωί.
Τα Μίκυ Μάους είχαν απαγορευτεί ατην Φινλανδία επειδή ο Ντόναλντ δεν φορούσε παντελόνι!
Τα νεογέννητα δεν είναι τυφλά, όπως πιστεύουν πολλοί. Μελέτες έχουν δείξει ότι έχουν επαρκή όραση, ώστε να μπορούν να διακρίνουν τις διαβαθμίσεις του φωτός.
Tα νύχια των χεριών μεγαλώνουν τέσσερις φορές ταχύτερα από τα νύχια των ποδιών.
Τα ούρα της γάτας λάμπουν στο σκοτάδι.
Τα πόδια μας είναι κατά 5 με 10% μεγαλύτερα στο τέλος μιας ημέρας!
Τα πουλιά Kiwi είναι τυφλά, κυνηγούν με την όσφρηση.
Τα στοιχεία του πληκτρολογίου της γραφομηχανής (έως σήμερα Η.Υ.) τοποθετήθηκαν μπερδεμένα από τον Christopher Latham το 1868 για να μπερδεύει τις γραμματείς και να μην μπλοκάρουν από την ταχύτητά τους τις μηχανές!
Τα χαρτονομίσματα δεν κατασκευάζονται από χαρτί -όπως πιστεύουν πολλοί. Στην πραγματικότητα είναι 74% βαμβάκι και 25% λινό.
Τα Lego είναι εφεύρεση του Δανού κατασκευαστή παιχνιδιών Όλε Κρίστιανσεν. Πρωτοπαρουσιάστηκαν στην αγορά το 1949, ενώ έξι μοναχά τουβλάκια μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους με 102.981.500 διαφορετικούς τρόπους.
Τέσσερα εκατομμύρια φράγκα μέσα σε μισή ώρα είναι πολύ δύσκολα να χάσεις. Και όμως, είναι πολύ εύκολο, εάν είσαι η δεύτερη σύζυγος του Λουδοβίκου ΙΔ΄ Μαντάμ Ντε Μοντεσπάν και προκαλέσεις την τύχη σου στα χαρτιά.
Την δεκαετία του '20, ο Ροντόλφο Βαλεντίνο αναγκάστηκε να πάρει δραστικά μέτρα ασφαλείας για να προστατευτεί από τις θαυμάστριές του. Έχτισε γύρω από την έπαυλή του τοίχο ύψους 3 μέτρων, τοποθέτησε τεράστιους προβολείς, ενώ τρία δανέζικα, δύο μολοσσοί κι ένα κυνηγόσκυλο, περιφρουρούσαν την αυλή του.
Την εποχή της παντοδυναμίας της Σπάρτης, το 400 π.Χ., υπήρχαν 25.000 μόνιμοι κάτοικοι και 500.000 σκλάβοι!
Την πρωταπριλιά του 1957, πολλοί από τους Βρετανούς πίστεψαν την φάρσα που έστησε ένας παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου BBC: Στο ρεπορτάζ, που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του, Ιταλοί "αγρότες" συνέλεγαν από δέντρα την ανοιξιάτικη σοδειά ?ζυμαρικών. Για τις ανάγκες της φάρσας, ένας κάμεραμαν είχε κρεμάσει, σ' ένα ελβετικό χωριό, ζυμαρικά στα κλαδιά των δέντρων.
Την Πρωτομαγιά του 2000, 600 Βρετανοί ακτιβιστές φύτεψαν στον κήπο του Κοινοβουλίου της χώρας τους καρότα, κρεμμύδια και μαριχουάνα! Φυσικά, η αστυνομία, μόλις ανακάλυψε τα δενδρύλλια, τα ξερίζωσε αμέσως.
Το 1/4 από τα κόκαλα μας είναι στα πόδια!
Το 1060 στην Αγγλία κατασκευάστηκε νόμισμα σε σχήμα τετράφυλλου τριφυλλιού. Ο κάτοχός του μπορούσε να σπάσει κάποιο από τα φύλλα του και τα το χρησιμοποιήσει ως ανεξάρτητο νόμισμα.
Το 1400 μ.Χ. οι σωροί των σκουπιδιών στο Παρίσι είχαν τόσο μεγάλο ύψος, που συγχέονταν από πολλούς με τα αμυντικά τείχη της πόλης.
Το 1608, ο Τζώρζ Κένταλ ήταν ο πρώτος κρατούμενος που εκτελέστηκε στις Η.Π.Α. Έκτοτε, έχουν εκτελεστεί 19.200 άνθρωποι.
Το 1630 ο Γάλλος Καρδινάλιος Ρισελιέ διέταξε τα μαχαίρια του φαγητού να έχουν στρογγυλεμένες άκρες για να πάψουν επιτέλους οι καλεσμένοι του να καθαρίζουν τα δόντια τους με αυτά!
Το 1800 οποιοσδήποτε δεν είχε καταφέρει να αυτοκτονήσει στη Αγγλία καταδικαζόταν σε θανατική ποινή!
Το 1876, ο Αμερικανός στρατηγός Κάστερ οδήγησε τους 211 ιππείς του στη μάχη του Λιτλ Μπιγκ Χορν, γνωρίζοντας ότι τους περίμεναν 6.000 Ινδιάνοι Σιού. Ύστερα από 15 λεπτά μάχης, μόνο ένα άλογο έμεινε ζωντανό!
Το 1901, ο Τζόσουα Λάιονελ Κόουεν κατασκεύασε, για διαφημιστικούς λόγους, ένα τρένο που εκινείτο με μπαταρίες. Αλλά οι πελάτες ενδιαφέρονταν μονάχα για το τρενάκι και καθόλου για τα προϊόντα που διαφήμιζε, με αποτέλεσμα, μέσα σε λίγο χρόνο, να γεννηθεί η εταιρεία Λάιονελ Τρέινς.
Το 1906, σεισμός μεγέθους 7,7 Ρίχτερ χτύπησε το Σαν Φρανσίσκο. Η σχεδόν καταστραμμένη πόλη άφησε πίσω της 700 με 3.000 νεκρούς (ακόμη και σήμερα παραμένει άγνωστος ο ακριβής αριθμός).
Το 1928, δημιουργήθηκε ο χαρακτήρας του Μίκυ Μάους από τον Ουόλτ Ντίσνεϊ. Δύο χρόνια αργότερα, η Σάρλοτ Κλαρκ ξεκίνησε να κατασκευάζει τις πρώτες κούκλες του Μίκυ.
Το 1944 ο Φιντέλ Κάστρο είχε εκλεγεί ο καλύτερος αθλητής από όλα τα σχολεία της Κούβας!
Το 1956, οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξήχθησαν στην Μελβούρνη. Όχι όμως και τα αγωνίσματα της ιππασίας, τα οποία, εξαιτίας μιας μεγάλης επιδημίας που αποδεκάτιζε τα ζώα στην Αυστραλία, έγιναν στην Σουηδία.
Το 1960, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης, ο Αιθίοπας δρομέας Αμπέμπε Μπεκίλα τερμάτισε πρώτος στον μαραθώνιο (40 χλμ.) τρέχοντας ξυπόλητος!
Το 1967, το εσωτερικό σημείωμα της CIA που αναφερόταν στα σχέδια για τη δολοφονία του Φιντέλ Κάστρο περιλάμβανε 133 σελίδες.
Tο 1977 υπήρχαν μόνο 37 άνθρωποι που ντυνόταν σαν τον Elvis. To 1993, έφτασαν τους 48.000.
Το 1991, ένα αεροπλάνο MD 80 με 100 επιβάτες αναγκάστηκε να κάνει αρκετούς κύκλους πάνω από ένα ισπανικό αεροδρόμιο, περιμένοντας να ξυπνήσει ο μοναδικός ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, που είχε αποκοιμηθεί εν ώρα εργασίας!
Το 1993, οι επιστήμονες εντόπισαν την μεγαλύτερη συγκέντρωση ηφαιστείων στον βυθό του Νοτίου Ειρηνικού ωκεανού. Πρόκειται για μια περιοχή ίση σε έκταση με την Νέα Υόρκη, όπου βρίσκονται 1.133 ηφαιστειακοί κώνοι.
Το 1994, ένα αεροπλάνο της Αεροφλότ έπεσε, εξαιτίας του πιλότου, ο οποίος έδινε μαθήματα πλοήγησης στον 15χρονο γιο του. Σκοτώθηκαν και οι 75 επιβαίνοντες του αεροπλάνου.
Το 1998, 2.541 ταχυδρόμοι δαγκώθηκαν από σκυλιά στις Η.Π.Α. Οι περισσότερες επιθέσεις (49) έγιναν στο Χιούστον.
Tο 2000 π.X. οι Aιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν ένα είδος προφυλακτικού φτιαγμένο από μεμβράνη που έπαιρναν από κροκόδειλους.
Το 60% τον μαγιό που πουλιούνται στην Αμερική, ποτέ δεν βρέχονται
Το 62 μ.Χ., ο Νέρωνας έστειλε σκλάβους στα Απέννινα Όρη, για να του φέρουν φρέσκο χιόνι. Όταν επέστρεψαν οι σκλάβοι, ο Νέρωνας πήρε το χιόνι, πρόσθεσε φρούτα και μέλι και το έφαγε ως παγωτό.
Το 75% των θυμάτων χάκερ στις Η.Π.Α (κυρίως εταιρείες και κρατικές υπηρεσίες) έχει υπολογίσει πως το κόστος για την εξακρίβωση, διόρθωση και ασφάλιση των λογισμικών συστημάτων φτάνει, κατά μέσο όρο, το ένα εκατομμύριο δολάρια ανά παραβίαση.
Το 90% των πληροφοριών που συλλέγουν και αναλύουν οι άνθρωποι της CIA προέρχεται από "ανοιχτές" πηγές, όπως είναι τα τηλεοπτικά δίκτυα, οι εφημερίδες, τα περιοδικά κ.ά.
Το άθροισμα των απέναντι πλευρών ενός ζαριού είναι πάντα επτά!
Το ανθρώπινο σώμα έχει 45 μίλια νεύρα.
Το βρετανικό υπουργείο Αμυνας, στις πρώτες μέρες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, έκρινε πως τα αεροπλάνα δεν είχαν καμια στρατιωτική αξία, καθώς κανένας πιλότος δεν θα μπορούσε να βλέπει με τον αέρα να τον χτυπάει στα μάτια με 50 χλμ./ ώρα.
Το Γιακούτσκ στη Ρωσία έχει το χειρότερο κλίμα στον κόσμο. Τον χειμώνα η θερμοκρασία πέφτει στους -35 βαθμούς Κελσίου, ενώ το καλοκαίρι αγγίζει τους 43 βαθμούς.
Το ζεστό νερό είναι βαρύτερο από το κρύο.
Το κτίριο της Όπερας του Καϊρου καταστράφηκε από φωτιά, το 1970. Για κακή του τύχη, ο πυροσβεστικός σταθμός βρισκόταν μέσα στο ίδιο κτίριο.
Το λαμπερότερο μέρος της Γης που φαίνεται από το Διάστημα είναι το Λας Βέγκας.
Το μεγαλύτερο θηλαστικό στο κόσμο, η μπλε φάλαινα, μόλις γεννηθεί, ζυγίζει 50 τόνους!
Το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου είναι το Ερμιτάζ, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Οι επισκέπτες θα πρέπει να περπατήσουν 20 χιλιόμετρα, αν θέλουν να περιηγηθούν τις 322 αίθουσες του μουσείου, το οποίο φιλοξενεί 3 εκατομμύρια αριστουργήματα.
Το μεγαλύτερο νησί του κόσμου είναι η Γροιλανδία!
Το μεγαλύτερο όνομα πόλης στον κόσμο αποτελείται από 167 γράμματα.
Tο μόνο φαγητό που δεν τρώνε οι κατσαρίδες είναι τα αγγούρια.
Το μυρμίγκι μπορεί να σηκώσει 50 φορές το βάρος του ενώ να σπρώξει 30 φορές το βάρος του!
Το νομικό καθεστώς για τη γυναίκα, στην Ελλάδα, προσδιοριζόταν έως το 1975 από τον Αστικό Κώδικα του 1940 (έργο του Μεταξά). Εκεί καθοριζόταν ότι "ο άνδρας είναι η κεφαλή της οικογένειας" και ότι "επί διαφωνίας, υπερισχύει η γνώμη του ανδρός".
Το παλιότερο (γνωστό) μηχανικό ρολόι στην Ευρώπη κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα, στην Αγγλία, για τις ανάγκες ενός μοναστηριού.
Το παλαιότερο κομμάτι τσίχλας έχει ηλικία 9.000 ετών.
Το πιο ακριβές ρολόι σε όλο τον κόσμο είναι το ατομικό χρονόμετρο NBS6, το οποίο έχει μέγιστη παρέκκλιση ένα δευτερόλεπτο κάθε 300 χιλιάδες χρόνια!
Το πιο γρήγορο ψάρι στον κόσμο μετρήθηκε ότι τρέχει με 109 χλμ/ώρα.
Το πιο δυνατό ζώο είναι ένα ...σκαθάρι (Scarabaeidae) που συναντάται κυρίως σε τροπικές ζώνες. Μετρήθηκε ότι μπορεί να σηκώσει 850 φορές το βάρος του. Σαν να σήκωνε ένας μέσος άνθρωπος 64 τόνους.
Το πιο μεγάλο χαρτονόμισμα του κόσμου φτιάχτηκε στην Κίνα το 14° αιώνα και είχε διαστάσεις 22,8 x 33 εκατοστά.
Το ποσοστό των αντρών που απάντησαν ότι θα ξαναπαντρευόταν την ίδια γυναίκα είναι 80% ενώ των γυναικών 50%
Το προφυλακτικό από λατέξ μπορεί να επιμηκυνθεί κατά 800% και να διατηρήσει στο εσωτερικό του τουλάχιστον 9 γαλόνια αέρα.
Το πρώτο όνομα του Πλούτο (ο σκύλος από τα Μίκυ Μάους) ήταν Ρόβερ!
Το σέλινο έχει "αρνητικές θερμίδες". Καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες για να το φας από αυτές που σου προσφέρει όταν το τρως.
Το σωτήριο έτος 1800μ.Χ. στην Αγγλία οποιοσδήποτε δοκίμαζε να αυτοκτονήσει και δεν τα κατάφερνε καταδικαζόταν σε θάνατο!
Tο συνολικό όνομα του Hνωμένου Bασιλείου είναι: «Hνωμένο Bασίλειο της Mεγάλης Bρετανίας, Bόρειας Iρλανδίας και του Berwick-upon-Tweed». To τελευταίο είναι μια πολύ μικρή πόλη στα σύνορα με την Σκωτία, την οποία διεκδικούσε ο βασιλιάς των Σκωτσέζων επι μακρόν. H πόλη αυτή μάλιστα ήταν επίσημα σε εμπόλεμη κατάσταση με την Γερμανία, μέχρι το 1987 επειδή ο Tσόρτσιλ κήρυξε τον πόλεμο με το συνολικό όνομα του Hνωμένου Bασιλείου, αλλά στην συνθήκη συνθηκολόγησης ξεχάστηκε να αναγραφεί.
Το τελευταίο μέλος της οικογένειας Βοναπάρτη, ο Τζερόμ Ναπολέων Βοναπάρτης, πέθανε το 1945, όταν μπερδεύτηκε στο λουρί του σκύλου του και έπεσε στο έδαφος.
Το τελευταίο μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι που εκδόθηκε ήταν το "Φόνος από το παρελθόν". Το έγραψε το 1940, αλλά στη διαθήκη της απαιτούσε να βγει στην δημοσιότητα μετά τον θάνατό της (1976).
Το τρενάκι στα λούνα-παρκ ανακαλύφθηκε τον 17 αιώνα στην Ρωσία!
Το φως κάνει 8 λεπτά για να φτάσει στη Γη από τον ήλιο!
Το χαρτί αποτελεί περίπου το 20% του συνολικού όγκου των σκουπιδιών. Από αυτό, περισσότερο από το 90% είναι χαρτί συσκευασίας. Το τραγικό είναι ότι για το χαρτί αυτό, το οποίο συνήθως καταλήγει στις χωματερές, κόβονται κάθε χρόνο 5,3 εκατομμύρια δέντρα.
Το χαρτί υγείας ανακαλύφθηκε το 1857 από τον Joseph Gayetty.
Το Empire State Building έχει 1.860 σκαλοπάτια!
Το "I am" είναι η μικρότερη ολοκληρωμένη πρόταση στην Αγγλική γλώσσα!
Το W είναι το μόνο γράμμα στην Αγγλική αλφάβητο που έχει πάνω από μια συλλαβή.
Τον 10ο αιώνα, ο Μεγάλος Βεζίρης της Περσίας έπαιρνε όλη την προσωπική του βιβλιοθήκη (117.000 τόμοι) μαζί του, όπου κι αν πήγαινε. Μάλιστα, τους τόμους μετέφεραν καμήλες, οι οποίες είχαν εκπαιδευτεί προηγουμένως να βαδίζουν με ...αλφαβητική σειρά!
Τον 15ο αιώνα, στη Βαυαρία, τα μέλη της ευαγγελικής σέκτας "Αδερφότητα της Μοραβίας", εξαιτίας της αποστροφής τους απέναντι στη βία και την αιματοχυσία, όταν έπρεπε να εκτελέσουν κάποιον τον γαργαλούσαν μέχρι θανάτου!
Τον 18ο αιώνα στη Αγγλία, στις παράνομες λέσχες, όπου ο τζόγος ανθούσε, υπήρχε ένας υπάλληλος που η μόνη του δουλειά ήταν να καταπιεί τα ζάρια σε περίπτωση που έκανε έφοδο η αστυνομία!
Τον 3° αιώνα π.χ. οι αρχαίοι κάτοικοι της Ιταλίας φορούσαν μασέλες φτιαγμένες από δόντια ζώων.
Τον Δεκέμβριο του 1985, στο Ότζιν της πολιτείας Όρεγκον, ένα γατάκι έβαλε φωτιά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο του σπιτιού, δαγκώνοντας το καλώδιο απ' τα λαμπάκια. Λόγω της θερμότητας που εκλύθηκε, έσπασε η γυάλα με το χρυσόψαρο και το νερό που χύθηκε περιόρισε σημαντικά τη φωτιά, μέχρι να καταφτάσουν οι πυροσβέστες για να τη σβήσουν? Το χρυσόψαρο, ονόματι Κλάιντ, τελικά επέζησε!
Τον Μάιο του 1992, ο γιατρός Σέσιλ Γιάκομπσον καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση για απάτη. Ο Γιάκομπσον, επί 20 χρόνια, διηύθυνε μια κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης στη Βιρτζίνια. Το σφάλμα του ήταν ότι σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούσε το δικό του σπέρμα. Στο τέλος, είχε "αποκτήσει" 70 παιδιά!
Τον Οκτώβριο του 1999, στις φυλακές του Λιτλ Ροκ του Άρκανσο, ο δολοφόνος Κένεθ Γουίλιαμς μπήκε σ' ένα βαρέλι με 500 γαλόνια πολτού χοιρινού κρέατος, το οποίο ήταν στην κουζίνα της φυλακής, ενώ λίγη ώρα αργότερα δραπέτευσε, όταν πετάχτηκαν τα σκουπίδια στην φάρμα της φυλακής. Συνελήφθη λίγες μέρες αργότερα.
Τουλάχιστον άλλοι 9.000.000 άνθρωποι έχουν γενέθλια την ίδια μέρα με εσένα.
Υπάρχει από μια πόλη σε κάθε ήπειρο της Γης που ονομάζεται Ρώμη!
Υπάρχουν 1.500 ενεργά ηφαίστεια σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων τα 500 βρίσκονται στην επιφάνεια της Γης. Περίπου 550 ηφαίστεια έχουν εκραγεί μέχρι σήμερα.
Υπάρχουν 31.622.400 δευτερόλεπτα σε ένα χρόνο!
Υπάρχουν 336 λακουβίτσες σε ένα μπαλάκι του γκολφ.

ΜΑΝΤΗΝΑΔΕΣ


Έλα να ζήσουμε μαζί ταιράκι να γινούμε και ότι ζητά η γνώμη σου ποτέ δε θα τα`αρνούμαι .
Σ΄ένα χατήρι μόνο ζώ ένα σκοπό έχω μόνο και μια ελπίδα μου μείνε αντίβαρο στον πόνο .
Θέλω να γίνω χρυσοχόος χρυσάφια να δουλεύω και όπου θωρώ ξανθά μαλλιά να μην τωνέ ζηλεύω .
Δε θέλω να είμαι εμπόδιο σε άλλα σχέδια σου και φεύγω από το δρόμο σου να μη χαλά η καρδιά σου.
.Θέλεις να πέσω θύμα σου να το ΄χεις καύχημα σου μα δε σου ικανοποιώ αυτό το
θέλημα σου .
Φουρτουνιασμένη θάλασσα πως θα σε σιγανέψω να κάτσω στο ακρογιάλι σου λαυράκια να ψαρέψω .
.θα κάνω μεταμόσχευση θέλω καρδιά να αλλάξω αυτή που μου τη σκλάβωσες θέλω να την πετάξω .
Είχα καρδιά και λογικό προτού να σε γνωρίσω μα μου τα πήρες και τα δυο και δεν μπορώ να ζήσω .
Καρδιά μου πήρες και μυαλό και έχεις μεγάλη ευθύνη όποιος και αν πρέπει τίποτα οφείλει και να δίνει .
Η διαμαντένια σου καρδιά και η γλυκεία σου γλώσσα τα κάλλη σου τα αγγελικά για πάντα με σκλαβώσαν .
Άμα θα πω τον πόνο μου θαρρώ πως θα αλαφρώσω μα δεν πιστεύωμαι κανειούς να τονέ φανερώ
Θα το φωνάζω δυνατά σε κάθε ευκαιρία πως θεωρώ τον έρωτα γλυκιά στεναχωωρία
Σαν το τσιγάρο να καώ σαν το κερί να σβήσω αν το σκεφτείς να μ’αρνηθείς αν θα μπορώ να ζήσω .
Σαν το τσιγάρο να καώ σαν το κερί να λιώσω όποιος μου πει να σ’αρνηθώ αν δεν θα τον σκοτώσω .
Πρόσεξε μην το μάθουνε ποθές το μυστικό μας και μην ξεχνάς ότι πολλοι θέλουνε το κακό μας .
Είναι η αγάπη ένα δεντρό γεμάτο απαιτήσεις σαν το άνθος που μαραίνεται αν δεν θα το ποτίσεις .
Μικρό μου την αγάπη μας καλά να την φροντίζεις σαν τα βασιλικάκια σου να την βαγιοκλαδίζεις .
Τα μάτια σου επίθεση κάνουνε στην καρδιά μου και κάθε μέρα φέρνουνε το χάρο πιο κοντά μου .
Να μου χαρίσεις κοπελιά τους κτύπους της καρδιάς σου και δεν θα κάνω τίποτα χωρίς την άδεια σου.
Απ’την χρυσή σου την καρδιά μου χάρισες ένα κτύπο για να μου κάνεις τη ζωή της παραδείσου κήπο.
Ως βλέπουνε τους θησαυρούς βλέπε το μυστικό μας να φθάσουμε πιο σίγουρα εις τον προορισμό μας
.Μάτια που δεν δακρύζουνε χείλη που δε γελούνε δίμουρα σε κοιτάζουνε ψεύτικα σε φιλούνε .
Ας είχα κάρβουνα χρυσά φωτιά μαλαματένια για να ζεστάνω μια καρδιά που είναι σιδερένια
Δεν σου πηγαίνει ο θυμός αν θέλεις για καλό σου βάλε στη θέση του θυμού ένα χαμόγελο σου .
Σαν αποθάνω και ταφώ στο μνήμα που θα λιώνω η πεθαμένη μου καρδιά για σένα θα ΄χει πόνο
Τα ρόδα ανθούν την άνοιξη εις τον ανθόκηπο σου μια άνοιξη παντοτινή είναι το πρόσωπο σου .
Δεν έχει άλλη μια στη γη τα προτερήματα σου δεν βρίσκεται και άλλη καρδιά σκληρή σαν τη δικιά σου
.Δίχως εσένα τη ζωή δεν τηνέ λογαριάζω για μια επιθυμία σου όλα τα
θυσιάζω .
Της τίγρης την καρδιά κρατάς γι’αυτό δεν μαλακώνεις ούτε πονείς όταν θωρείς ανθρώπους που σκοτώνεις .
Δεν έχεις το δικαίωμα να μ’αρνηθείς εμένα και μην ξεχνάς όσα ‘χομε οι δυο μας μιλημένα .
Ως χύνονται ο ποταμός στης θάλασσας την άκρη χύνονται από τα μάτια μου για ‘σένα μαύρο δάκρυ .
Ώρες ολόκληρες περνώ σε σκέψεις βυθισμένος αν σε κερδίσω σκέφτομαι πως θα ‘μια ευτυχισμένος .
Τα πάντα πιαίνουνε μπροστά μα’γω πηγαίνω πίσω από την ώρα που’καμα την σκέψη ν’ άγαπήσω .
Γύρισε τα ματάκια σου και κοίταξε και ‘μενα μα όσο σε αγάπησα δεν αγαπώ
Κανένα.
Δεν έχεις το δικαίωμα να μου κρατάς κακία εγώ σ’αγάπησα τρελά και κάνεις
Αδικία .
Ίσως και άλλες να ΄χουνε τα προτερήματα σου μα΄γω θα είμαι δυστυχής αν φύγω από κοντά σου .
Ψυχή θα δώσω στο θεό και ψέματα δε λέω μια μέρα άμα δεν σε δω σαν το παιδάκι κλαίω .
Φύλαξε την αγάπη μας στα φύλλα της καρδιάς σου και πρόσεξε να μη γενεί γνωστό στη γειτονιά σου .
Τέτοια λουλούδια στον αγρό δεν κάνει το χωράφι ούτε και τέτοιες ζωγραφιές δεν κάνουν οι ζωγράφοι .
Έτσι που τρέχει ο ποταμός τρέχει ο λογισμός μου εις τις γαλάζιες θάλασσες των αματιών σου φως μου .
Ως τρέχουνε οι ποταμοί στις θάλασσες του κόσμου τρέχει μικρό μου απάνω σου και ‘μενα ο λογισμός μου .
Όλα τα αστέρια σβήνουνε ο ήλιος σαν προβάλει έτσι τα θάμπωσες και ΄συ των αλλονών τα κάλλη .
Δώσε μου την υπόσχεση πως θα γενείς δικό μου κι αν τύχει και μ’απαρνηθείς θα δεις το θάνατο μου
Έχω και εγώ δικαίωμα να σ’αγαπώ με πάθος και αν δε με αγαπάς εσύ κάνεις μεγάλο λάθος .
Μαλώνω με τα μάτια μου μ’αυτά που δεν προσέχουν παίρνουνε σήμα και λέει τους να τρέχουν.
Μαλώνω με τα μάτια μου μα δεν μ’ακούν εμένα συμβόλαια με την καρδιά έχουν υπογραμμένα .
Η λογική των αματιών των έκανε συστάσεις αλλά και μάτια και καρδιά εσύ τα διατάσεις .
Μυαλό μου πήρες και καρδιά τα βασικά μου κέντρα και κατοχή σου μ’έκανες και είσαι κυρά και αφέντρα
Το ασήμι και το μάλαμα είναι ακριβά στοιχεία μα έχεις μέσα στην καρδιά αδαμαντορυχεία .
Δε μοιάζει εκείνο το χρυσό που βγαίνει από το χώμα σαν τη χρυσή σου την καρδιά και το χρυσό σου στόμα .
Όλες του κόσμου τις χαρές να τις μονομεριάσω άμα δε σ’έχω δίπλα μου ποτέ δε θα γελάσω .
Σαν τελειώσει η χαρά γίνεται στεναχώρια προπάντων όταν πιαίνουνε τα’αγαπημένα χώρια .
Το μέλλον μου είναι σκοτεινό και έχω κι έχω ανησυχία εις το μεγάλο μου σκοπό μην έρθει αποτυχία .
Κάθε φροντίδα μου για σε είναι ζωή για μένα είναι υπέρτατη χαρά σε χείλη πικραμένα .
Τα γράμματα σου τα παλιά διαβάζω κάθε βράδυ και μου θυμίζουν τις στιγμές που ζήσαμε ομάδι .
Με του θεού το θέλημα και την επιμονή μας μια μέρα θα κερδίσουμε να σκάσουν οι εχθροί μας .
Θεέ μου που κάνεις θαύματα κάμε ακόμα ένα φέρε μου την αγάπη μου που βρίσκεται στα ξένα .
Τα κάλλη σου αστείρευτη είναι πηγή του πόνου κάνεις όπου πάς σαν βόμβα υδρογόνου .
Έχεις αγγελική μορφή και αγγέλου καλοσύνη μα όποιος σε δει για μια φορά πάντα τα δάκρυα χύνει .
Άγγελος είσαι μάτια μου στη μέση των ανθρώπων σκλαβώνεις με κάλλη σου και το γλυκό σου τρόπο
Εσύ μικρή μου κοπελιά είσαι θεά του κάλλους και όποιος σε δει μπερδεύεται σε πειρασμούς μεγάλους .
Αν έπηενες να λάβαινες μέρος στα καλλιστεία όλης της γης τις καλλονές θα ‘βγαζες σ’αχρηστεία .
Η γέφυρα της ομορφιάς εσένα σου ταιριάζει η μις Ευρώπη είναι όμορφη μα δε σε πλησιάζει .
Όποιος και αν δει την ομορφιά την αποκαμαρώνει μα η δική σου ομορφιά τον νου μου χαλαρώνει .
Εσένα το κορμάκι σου είναι ομορφιές γεμάτο μα της καρδιάς μου τους παλμούς τους κάνει άνω κάτω .
Το στόμα σου είναι ζάχαρη χρυσάφι τα μαλλιά σου χαρά σ’αυτόν που θα βρεθεί μέσα στην αγκαλιά σου .
Της φαντασίας τα φτερά με φέρνουνε κοντά σου και φαίνεται μου πως γροικώ τους χτύπους της καρδιάς σου .
Ο τόπος είναι μακρινός μα είναι κοντά η μέρα όπου θα ξανάσμίξουμε να πάρουμε αέρα .
Πολύ μακριά μου βρίσκεσαι δε φαίνονται οι τόποι και έχω πεθύμιο να σε δω και το φαί μου εκόπει .
Καλλίτερα να πέθαινα προτού να σε γνωρίσω αφού δε θέλεις μια καρδιά που’χω να σου δωρίσω .
Γίνου καρδιά μου σίδερο τα βάσανα ν’αντέξεις εφ’όσον με τον έρωτα εσκεύτηκες να μπλέξεις .
Από καιρό με τυραννά μαρτύριο μεγάλο αφού για την αγάπη σου άρχισα να αμφιβάλω .
Ήθελα και να ήξερα τώρα που ζούμε χώρια εάν με συλλογίζεσαι και αν έχεις στεναχώρια .
Όταν θα ξανάσμίξουμε πολλά έχουμε να πούμε για τον καιρό του χωρισμού να αποζημιωθούμε .
.
Καλλιά να μην σε γνώριζα ποτέ μου στη ζωή μου να λείπει από το στήθος μου η φοβερή πληγή μου .
Δακρύζω με παράπονο και ψήνομαι στον πόνο και κρίσιμες στιγμές περνώ μα πρέπει να το χώνω .
Ένα μεγάλο αγαθό είναι η ελευθερία καλλιά είναι ο νιος ελεύθερος παρά με την κυρία .
Άνθρωπος σαν δεν παντρευτεί και σπίτι σαν δε κάνει άσκοπα είναι στη ζωή και άσκοπα θα πεθάνει.
Καρδιά μου διατήρησε την ανεξαρτησία για μπορείς να προσκυνάς σε κάθε
εκκλησία .
Δόξα να έχει ο θεός που σ’έστειλε κοντά μου να μου γλυκάνεις τους καυμούς που έχω στην καρδιά μου .
Mην έχεις την εντύπωση πως είμαι των χεριών σου και αν κάνεις και πεισματικά είναι κακό δικό σου.
Γρήγορα με λησμόνησες χωρίς να δικαιάσαι τους όρκους όρκους όπου μου ‘κανες έπρεπε να θυμάσαι .
Αν επουλούσαν λησμονιά ήθελα να αγοράσω μόνο με τρόπο τεχνητό μπορώ να σε ξεχάσω.
Είσαι γιατρός πραγματικός μικρό μου εσύ για μένα και γλύκανες τα χείλη μου που ήσαν πικραμένα .
Πολλές φορές στην σκέψη μου σε φέρνω και δακρύζω την μοίρα που μας χώριζε την αναθεματίζω .
Έχω μεγάλα όνειρα και πιο μεγάλο θάρρος και επιμονή και υπομονή γυναίκα να σε πάρω .
Πάρε με στο τηλέφωνο να συννενοηθούμε να πει τον πόνο ο εις του αλλού να παρηγορηθούμε .
Πάρε με στο τηλέφωνο να ακούσω από το τέλι και να θαρρώ πως έρχεται από το τέλι μέλι .
Πάρε με στο τηλέφωνο και μην καθυστερήσεις και μ’ένα καλημέρα σου θα με παρηγορήσεις .
Γράψε μου μια επιστολή με λόγια της καρδιάς σου να μάθω πως με αγαπάς και έχεις την υγειά σου .
Δεν είναι δύσκολο για σε να γράψεις ένα γράμμα για μένα που το καρτερώ είναι μεγάλο πράμα .
Ήθελα να μου γράφανε τα χέρια τα δικά σου να με πληροφορήσουνε πως μ’έχεις στην καρδιά σου .
Σε είδα και μου άνοιξες πληγές με μια ματιά σου πάλι και όλο το αίμα της καρδιάς μου βγήκε στο κεφάλι .
Μπορείς να κάνεις θαύματα με μια ματιά σου μόνο να μου γιατρέψεις τις πληγές να πάψω να χω πόνο .
Για σένα εθυσίασα και την υπόσταση μου μα όλα να τα υποστώ είναι
η απόφαση μου .
Είναι γλυκός ο πόνος μου νόστιμος ο καυμός μου και τρυφερά τα βάσανα που ‘χω για σένα φως μου .
Κολώνα της Ακροπόλεως στήλη των Προπυλαίων βασίλισσα των κοριτσιών και άσσος των θηλέων .
Κολώνα της Ακροπόλεως στήλη του Παρθενώνα όποιος σε πάρει δε γερνά ποτέ του στον αιώνα .
Μόνο με την επιμονή και την επιμονή μας θα δούμε να υποχωρούν οι αναστεναγμοί μας .
Μαλώνω με την τύχη μου που σ’έφερε μπροστά μου και μπλέχτηκα στα δίκτυα σου και έκαψες την καρδιά μου .
Αν σκεύτεσαι να μ’αρνηθείς θέλω να σου ζητήσω να μου το πεις πρωτύτερα τον τάφο μου να χτίσω .
Αν σκεύτεσαι να μ’αρνηθείς πέσμουτο να προλάβω για να καλέσω τον παπα και για να μεταλάβω .
Αν σκεύτεσαι να μ’αρνηθείς κάμετο να ξεμπλέξω μα άντεξα και άλλα βάσανα και τούτο θα το αντέξω.
Αν μ’αρνηθείς να μην θαρρείς πως θα με καταστρέψεις μόλις συνέλθεις μόνη σου θα ‘ρθεις να με γυρέψεις .
Ανάγκη την θεώρησες εσύ την ανοχή μου αν θέλεις και να μ’αρνηθείς θα το χαρεί η ψυχή μου .
Υπομονή θα κάνουμε μα τακτικά βραδιάζει και η μέρα που θα σμίξουμε όλο και πλησιάζει .
Θέλεις να με ταλαιπωρείς για να διασκεδάζεις πως θα γυρίζει ο τροχός στο νου σου δεν το βάζεις .
Με σαδισμό απίστευτο σήμερο με πληγώνεις αργότερα θα με ζητάς μα τώρα με ζηγώνεις .
Εσύ αισθάνεσαι χαρά να προκαλείς τον πόνο και μόνο με τα μάτια σου μπορεί να κάνεις φόνο .
Αποτελείς φαινόμενο στην ανθρωπολογία δίχως καρδιά το σώμα σου έχει ζωή και υγεία .
Στην θέση που ‘χουν την καρδιά στο στήθος τους οι άλλοι μια κρύα πέτρα ο θεός εσένα σου ‘χει βάλει .
Έχεις μια άπονη καρδιά και άλλες καρδιές σκοτώνεις δίχως καρδιά με άφησες και με τρυγούν οι πόνοι .
Κάνεις πολλά εγκλήματα μα δε σε πιάνει ο νόμος και όλο γεμάτος θύματα είναι ο δικός σου δρόμος .
Έχεις μεράκι τις καρδιές να παίρνεις των ανθρώπων δίχως νυστέρι βγάζεις τις με το δικό σου τρόπο .
Όταν θωρείς εις θάνατο πως με καταδικάζεις με ήσυχη συνείδηση εσυ
διασκεδάζεις .
Μάτια και φρύδια και καρδιά τα ‘χεις οργανωμένα για να χτυπάς αλύπητα εις στην καρδιά μου εμένα .
Όταν σε συλλογίζομαι θέλει η καρδιά να φύγει της φαντασίας ν’ακλουθά που ‘ρχεται και σε σμίγει .
Όταν σε συλλογίζομαι ότι δουλειά και αν κάνω η σκέψη μου μπερδεύεται τα λογικά μου χάνω .
Πολλές φορές στο δρόμο μου σε βάζω στα μυαλά μου και φεύγω από τα όρια και από τα συγκαλά μου .
Πολλές φορές παραμιλώ και το όνομα σου λέω πολλές φορές για χάρη σου σαν το παιδάκι κλαίω .
Πολλές φορές παραμιλώ και λέω το όνομα σου μα αν το βαστάς να μ’αρνηθείς είναι δικαίωμα σου .
Μοιάζουνε με τη θάλασσα τα μάτια σου στο χρώμα για αυτό με θαλασσώσανε και θα με φάει το χώμα .
Μοιάζει η καρδιά σου με θεριού και η φάτσα σου με αγίου και τα ματάκια σου τα δυο μαχαίρια του σφαγίου .
Μαλλιά και μάτια καστανά και ζαχαρένια χείλη και θα είμαι δυστυχής αν δε γινούμε φίλοι .
Το μόνο πράμα στη ζωή που θέλω να κερδίσω το αγγελικό σου το κορμί πανευτυχής να ζήσω .
Νοιώθω υπέρτατη χαρά όταν βρεθώ μαζί σου και φαίνεται μου πως κρατώ κλειδιά της παραδείσου .
Να ‘ξερα τι αισθάνεσαι και τι σου επιβάλλει να κάνεις ότι χρειαστεί για να πονούν οι άλλοι .
Εσύ τα χρησιμοποιείς τα όμορφα σου κάλλη για να τα βλέπουν όπου πας να υποφέρουν άλλοι .
Σαν σε είδανε τα μάτια μου και σ’άκουσαν τα αυτιά μου κεραυνοβόλος έρωτας έπληξε την καρδιά μου .
Αυτός που δε δοκίμασε του έρωτα τη γεύση δεν ημπορεί τα βάσανα τα’αγάπης να πιστέψει .
Ψαράς θα γίνω στη στεριά με μέθοδο καινούρια και στην ξηρά εγέμισε ο τόπος μελανούρια .
Η λογική με την καρδιά βγάζουν τις αποφάσεις μα η καρδιά πολλές φορές κάνει και επαναστάσεις
Ηθελα να σε ξαναδώ μόνο να σε ρωτήσω αν το πιστεύεις πως μπορώ χωρίς καρδιά να ζήσω .
Από το νου μου μ’έβγαλες και την καρδιά μου πήρες και ύστερα με εγκατέληψες γιατί δεν είχα λίρες .
Δεν σου μιλώ για κότερα ούτε για κρουαζιέρες μα η καρδιά μου θα χτυπά για σένα όλες τις μέρες .
Δεν έχω λίρες να μετρώ και κούρσες για ταξίδια μα θα σε βάλω στην καρδιά να οδηγείς η ίδια .
Είμαι φτωχός και δεν μπορώ παλάτια να σου τάσσω μα στην καρδιά έχω με αυτούς θα σε χορτάσω .
Δε θέλεις να με παντρευτείς αντιπαθείς τη φτώχεια μα ότι κάνει μια καρδιά δεν κάνουν τα μετόχια .
Στον δρόμο σε συνάντησα και πέρνας από μπρος μου και σ’είδα καταπρόσωπα και θάμπωσες το φως μου .
Είδα αγάλματα θεών και πίνακες ζωγράφων μα την δική σου ομορφιά ανώτερη τη γράφω .
Τα μάτια σου τα φρύδια σου και το γλυκό σου στόμα αφήσανε χωρίς καρδιά το δύστυχο μου σώμα .
Μάτια και φρύδια έβλεπα και δίνανε μου ελπίδα μα την καρδιά δεν έβλεπα και έκλαψα σαν την είδα .
Με βλήματα αόρατα από τα δυο σου μάτια έπληξες την καρδούλα μου και γίνηκε κομμάτια .
Εσένα τα ματάκια σου είναι πολυβολεία και με κατατροπώσανε με δίχως
δυσκολία .
Αιχμάλωτος σου μ’έκανες χωρίς να το προσέξω το μπλέξιμο ήταν εύκολο μα δα πως θα ξεμπλέξω .
Ζωή η θάνατο ζητώ και ότι νομίζεις κάμε αν θέλεις δώσε μου ζωή και αιχμάλωτος σου θα είμαι .
Ζωή η θάνατο ζητώ και κάνε μου τη χάρη να πείς η στην καρδούλα σου απόφαση να πάρει .
Δεν σου ζητώ να μ’αγαπάς για ελεημοσύνη μα σου προσφέρω μια καρδιά γεμάτη καλοσύνη .
Ώσπου να ζω θα σαγαπώ αφού το δικαιούμε αν θες να μ’αγαπάς και συ ταιράκι να
Άραγε το αποφάσισες να σηκωθείς να φύγεις και δεν εσκεύτεις τις πληγές που στην καρδιά μ’ανοίγεις .
Μην κάμεις την απόφαση να φύγεις να μ’αφήσεις γιατί και συ δε θα μπορείς δίχως εμέ να ζήσεις .
Εκείνος που δεν έζησε του έρωτα τον πόνο ήρθε στον κόσμο και εκτελεί μια αγγαρεία μόνο .
Αυτός που δεν παντρεύεται εις την ζωή διαβαίνει μα όμως δεν τη χαίρεται δεν τη καταλαβαίνει .
Εκείνος που παντρεύεται ένα καλλίτερο του αφεντικό εξασφάλισε για όλο τον καιρό του .
Δεν πιάνουνε το γέλιο σου της γης τα μεγαλεία εκπέμπεις την χαρά παντού με ακτινοβολία .
Ήθελα και να ήξερα την εδική σου γνώμη άρχισες να μ’αγαπάς η με μισείς
ακόμη .
γινούμε .
Έπαψα την καρδούλα μου να την εξουσιάζω αλλά και όλο το κορμί για σε το θυσιάζω.
Όπου και αν συναντιόμαστε χοροπηδά η καρδιά μου και το μυαλό μου σ’ακλουθά και λείπει από κοντά μου .
Άμα θα συναντήσωμε έχω ταχυπαλμία και στο μυαλό μου προξενείς μεγάλη
τρικυμία .
Αν τύχει και βρεθεί ποθές άψυχο το κορμί μου θα ξέρουν πως εσύ ήσουν η αφορμή μου .
Πάντα μου φέρνεις ταραχή όπου σε συναντήσω και την φωτιά που μ’άναψες δύσκολα θα την σβήσω .
Πάψε καρδιά μου να πονείς πάψε να υποφέρεις αφού εδόθεις στα τυφλά έπρεπε να τι ξέρεις .
Μάθε την τέχνη να αγαπάς γιατί δεν τήνε ξέρειςκαι όποιος πιαστεί στα δικτυά σου βάσανα θα μου φέρεις .
Αφου δεν ξέρεις να αγαπάς πρέπει να το δηλώνεις να μην δημιουργείς δεσμούς ανθρώπους να πληγώνεις .
Εφόσον δεν το δύνασε του έρωτα το βάρος εγκαίρως να υποχωρείς και μην σου λείπει θάρρος .
Αφου δεν είσαι ικανή πληγές να θεραπεύσεις με την πληγή που μ’άνοιξες στον Άδη θα με μπέψεις .
Πάψε καρδιά μου να πονάς κανένας δε σου φταίει μονάχη σου την άναψεςτην φλόγα που σε καίει.
Πάψε καρδιά μου να πονάς και άλλες καρδιές πονούνε τα πάθη τα γιατρεύουνε οι χρόνοι που περνούνε .
Πες μου το πώς δε μ’αγαπάς μα μόνος μου το νοιώθω πως έχεις βάλει στην καρδιά άλλης αγάπης πόθο .
Πες μου το πώς δε μ’αγαπάς και από άλλους το μαθαίνω και από την στεναχώρια μου μάθε πως δεν πεθαίνω .
Άλλη αγάπη έκανες και ξέχασες εμένα τα λόγια σου οι όρκοι σου όλα είναι ξεχασμένα .
Όλα τα προτερήματα εσύ τα συνδυάζεις με αυτά μου πήρες την καρδιά μ’αυτά με εξουσιάζεις .
Με το ποτήρι του νερού μου δίνεις το φαρμάκι εσύ είσαι αιτία και έλιωσε το δόλιο μου κορμάκι .
Με τα φαρμάκια με κερνάς με τα σπαθιά με σφάζεις και όπου και αν συναντιόμαστε με μίσος με κοιτάζεις .
Μαύρα είναι τα ματάκια σου μαύρα και τα μαλλιά σου μαύρη είναι και η καρδούλα σου με τα φερσίματα σου .
Τα μάτια σου είναι θάλασσες χρυσάφι τα μαλλιά σου μα ο μεγάλος θησαυρός κρύβεται στην καρδιά σου .
Παράξενο μου φαίνεται που ζω και δεν πεθαίνω με τόσο δηλητήριο που μ’έχεις ποτισμένο .
Η ομορφιά σου εγκλήματα εξαμελείας κάνει όποιος σε δει πληγώνεται και δε μπορεί να γιάνει .
Κατηγορούμενη θα πας για φόνο εξαμελείας τα κάλλη σου με σκότωσαν χωρίς αμφιβολία .
Τα μάτια σου σκορπίζουνε ακτίνες του θανάτου και μένα το κορμάκι μου το στέλνεις του μνημάτου .
Το κοίταγμα είναι δωρεάν το ρώτημα είναι τσάμπα μόνο να μην παραφερθείς για θα πληρώσεις άμπα .
Όλα τα μάτια είναι γλυκά εφόσον σε κοιτούνε και μαρτυρεί το κοίταγμα ότι σε συμπαθούνε .
Ξενητεμένο μου πουλί πες μου πως ζείς στα ξένα και ο νούς μου ξενιτεύεται και και έρχεται με τα σένα .
Είσαι χρυσάφι έμψυχο και άγαλμα με αίμα και ζωγραφιά κινούμενη πράμα δενείπα ψέμα .
Έκανα όρκο και σταύρο να μην ξαναγαπήσω καλύτερα την ζήση μου θα τηνέ τερματίσω .
Έπαψες να μ’απασχολείς και να με ενδιαφέρεις αφού μου φέρθηκες σκληρά έπρεπε να το ξέρεις .
Στην τύχη δεν επίστευα μήτε στο πεπρωμένο μα να σε πάρω φαίνεται πως ήτανε γραμμένο .
Όποιος και να μου το ΄λεγε δε θε να το πιστεύω πως θα με διώχνεις και εγώ σεβντά θα ζητιανεύω .
Δε θέλω από τα λεφτά που δίνει ο μπαμπά σου εγώ ζητώ τους θησαυρούς που κρύβεις η καρδιά σου .
Δεν δέχομαι να με πουλάς να με ξαναγοράζεις ούτε να με έχεις κτήμα σου και να με εξουσιάζεις.
Έχω παράξενη καρδιά και ο ίδιος δεν τη νοιώθω έχει ξεμάθει τσι χαρές για πόνους έχει πόθο .
Δεν ήλπιζα πως θα γενώ θύμα και εγώ δικό σου μα όσο και αν με πλήγωσες δε θέλω το κακό σου .
Η πονεμένη μου ψυχή για σένα υποφέρει μα με τον πόνο μου γελάς και δεν σε ενδιαφέρει .
Κάθε ματιά σου γίνεται για με σωστό μαχαίρι και έχει απότερο σκοπό τον θάνατο να φέρει .
Ο ήλιος δίνει ομορφιά στον κόσμο σαν προβάλει όπως τον ήλιο λάμπουνε τα όμορφα σου κάλλη .
Τα μάτια σου σκορπίζουνε μιαν ακτινοβολία κάθε καρδιά στο δρόμο της είναι δική της λεία .
Όσοι και αν δουν τα μάτια σου όλους τους υποτάσεις γεμίζει ο κόσμος θύματα από όπου και αν περάσεις .
Αιχμάλωτο σου με έκανες με μια ματιά σου μόνο και στην αγνή μου την καρδιά εφύτεψες τον πόνο .
Όπου θα ρίξεις μια ματιά ποτέ σου δεν τη χάνεις παίρνεις του ανθρώπου την καρδιά και ότι θες την κάνεις .
Τα μάτια σου σκορπούν χαρές αλλά σκορπούν και πόνους και από άλλους χρόνους κόβουνε σε άλλους προσθέτουν χρόνους .
Τι είναι οι βασίλισσες με το γαλάζιο αίμα μπροστά σε σένα που φοράς της ομορφιάς το στέμμα .
Εσύ σε τούτη τη ζωή είσαι προνομιούχα και μου τη πήρες την καρδιά και το μυαλό απου’χα .
Δίχως μυαλό δίχως καρδιά δίχως ζωή μ’αφήνεις μήτε θεό δεν σκέφτεσαι μήτε δικαιοσύνη .
Για όπλα σου πολεμικά ΄έχεις τα δυο σου μάτια και αντί για πυρομαχικά πείσματα και γινάτια .
Δεν γίνονται εγκλήματα με τα τουφέκια μόνο εσύ και με τα μάτια σου μπορείς να κάνεις φόνο .
Σιγά σιγά με τον καιρό γινόνουνε τα αχλάδια οι γρίνιες θα περάσουνε και θα ‘ρθουνε τα χάδια .
Στο στάδιο που μ’έφερες δεν έχω θεραπεία μα είναι οι πόνοι μου γλυκοί αφού εσύ είσαι αιτία .
Στο στάδιο που μ’έφερες με τα πεισματικά σου ο θάνατος μου θα γραφτεί με τα εγκλήματα σου .
Τα δυο σου μάτια μοιάζουνε σαν ουρανός με τα άστρα σαν ανθισμένη ροδαριά σαν καντιφές στην γλάστρα
Όλες του κόσμου τις χαρές το πρόσωπο σου τσι έχει και σαν μιλεί η γλώσσα σου μέλι και γάλα τρέχει .
Εσύ είσαι φως μου η άνοιξη προσωποποιημένη δεν είναι ομορφότερη σε όλη την οικουμένη .
Στα καλλιστεία θα έβγαινες η μις της υφηλίου γιατί κρατάς απάνω σου τα κάλλη του ηλίου .
Να ήμουν εκείνος που αγαπάς δεν ήθελα άλλα πλούτη και θα περνούσα ευτυχής εις τη ζωή ετούτη
Ζητιάνος εκατάντησα και ταπεινός επαίτης και δεν μου ρίχνεις μια ματιά και σε θωρώ σαν κλέφτης .
Από τα μάτια σου τα δυο στείλε μου μια αχτίδα να γίνει στην καρδούλα μου παρηγοριά και ελπίδα .
Στα μάτια σου τα όμορφα άσε να δω τον ήλιο σαν δε σε δω μου φαίνεται πως ζω σε μαύρο σπήλιο .
Μια λέξη σχηματίζουνε οι χτύποι της καρδιάς μου μια λέξη είναι το όνομα της αγαπητικιάς μου .
Ας είχα κάρβουνα σβηστά και φλόγες να μην καίνε να κάψω εκείνον που έκανε τα μάτια μου να κλαίνε .
Μπροστά στα δυο σου μάγουλα στα όμορφα σου μάτια εκείνες που ‘χουν τα λεφτά ας πάνε στα κομμάτια .
Όπως φουντώνουν οι βλαστοί την άνοιξης στο αμπέλι φουντώνει και η αγάπη μας και ο εις τον άλλο θέλει .
Όπως φουντώνουν τα φυτά με το νερό στους κήπους φουντώνει και η αγάπη μας με τσή καρδιάς τους κτύπους .
Ο ήλιος από τον ουρανό στέλνει στη γη λιακάδα όπως και συ όπου σταθείς φέρνεις παντού γλυκάδα.
Μαύρα είναι τα ματάκια σου σγουρά είναι τα μαλλιά σου χαρά τον άντρα που κτυπά για εκείνον η καρδιά σου .

Έρωτας δίχως ανταπόκριση

Έρωτας δίχως ανταπόκριση

Όποιος αγαπάει δίχως ανταπόκριση, μπορεί να δαμάσει το πάθος του γιατί ο ίδιος είναι δημιουργός του πόνου του. Αν δεν το κατορθώσει υποφέρει τουλάχιστον από δικό του λάθος.
Όποιος αγαπιέται δίχως να αγαπάει, δεν έχει σωτηρία, γιατί το μέτρο και το όριο αυτού του πάθους δεν βρίσκεται στα χέρια του, μα πέρα από τη δύναμη του και καμιά θέση δεν είναι αρκετά δυνατή μπροστά στην επιθυμία ενός άλλου.
Το αδιέξοδο αυτού του δεσμού, μονάχα ίσως ένας άντρας, μπορεί πραγματικά να το νιώσει, γιατί μονάχα γι΄αυτόν η ανάγκη της αντίστασης που χρειάζεται σε τέτοια περίπτωση είναι μαζί μαρτύριο και έγκλημα. Όταν η γυναίκα αμύνεται απέναντι σε έναν ανεπιθύμητο έρωτα, υπακούει κατά βάθος στο νόμο του φύλου της.

Ο έρωτας δίχως ανταπόκριση είναι ένα μάταιο βάρος που καθυστερεί τα βήματα μας. Ο έρωτας , η αγάπη δεν έρχονται ποτέ για να μας πληγώσουν και να μας πονέσουν  δυστυχώς όμως ,φαίνεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις το κάνουν  Η επιθυμία για έναν τέτοιο έρωτα πολλές φορές , είναι περισσότερο συγκλονιστική κι από την εκπλήρωσή του   το σίγουρο είναι, ότι ο αναστεναγμός που βγαίνει για το ανεκπλήρωτο είναι και μια πηγή δύναμης για τη ζωή μας...μας βοηθάει να ξεχάσουμε και να ονειρευτούμε  Μήπως οι άνθρωποι που διαλέγουν να αφοσιωθούν σ΄ ένα ανεκπλήρωτο έρωτα, που ποτέ δεν έζησαν ρεαλιστικά , δημιουργούν στη ζωή τους συναισθηματικά αδιέξοδα και εγκλωβισμούς. Η εξαπάτηση του εαυτού μας μπροστά στην αίσθηση του ιδανικού και άφθαρτου γίνεται στο τέλος μια βασανιστική εμμονή.
Τι προσφέρει όμως ένας ανεκπλήρωτος έρωτας ; Γλιτώνουμε κυρίως τη σπατάλη ενέργειας. Αποφεύγουμε τις καθημερινές συναλλαγές, το άγχος για κοινά σχέδια ζωής, τις συγκρούσεις , τις διαφωνίες  μια τέτοια αγάπη που βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού μας , χρειάζεται μόνο τη σκέψη μας  ακόμα, απομακρύνει όλες τις δυσάρεστες και αγχωτικές καταστάσεις μιας ρεαλιστικής σχέσης  Βασικά αυτό που έχει σημασία είναι να μάθει να αγαπάει κανείς  χωρίς να ενδιαφέρεται για το που θα οδηγήσει αυτό και πώς θα ολοκληρωθεί κάνοντας το κύκλο του Η πραγματικά ώριμη αγάπη, η τέχνη να μάθουμε να αγαπάμε, δεν ενδιαφέρεται για το ανεκπλήρωτο  το αν θα ολοκληρωθεί ή το αν θα εκπληρωθεί με κάποιο τρόπο, είναι μάλλον δευτερεύον  σημασία έχει να μάθουμε να αγαπάμε  να μάθουμε να αγαπάμε δίχως την απαίτηση να είναι ο άλλος ιδανικός  να είναι όμως ιδανικό μας η ίδια η αγάπη και τα συναισθήματα που μας χαρίζει  η ανιδιοτελής αγάπη σαν δείγμα ωριμότητας θα πρέπει να είναι στόχος όλων μας ,ανεξάρτητα αν εκπληρώνεται η οχι!

Νικόλαος Β Χατζηκωστής

αμπελοφιλοσοφιες


Aγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει.
Αθήνα πρωτεύουσα του πολιτισμού της μόλυνσης και της αντιπαροχής.

Αν δεν μπορείς να βρεις λύση βρες άλλο πρόβλημα.
Αν δεν τα καταφέρεις με την πρώτη, παράτα τα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεσαι ανόητος.
Αν αληθεύει ότι πολλά κορίτσια έχουν την τάση να παντρεύονται άντρες που τους θυμίζουν τον πατέρα τους, τότε εξηγείται το γιατί τόσες πολλές μητέρες κλαίνε στους γάμους.
Αν δεν έχεις την γυναίκα, αυτό σημαίνει ότι κάποιος άλλος έχει δυο.
Αν δεν το έχεις καταφέρει την πρώτη φορά, αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνεις ο αλεξιπτωτιστής.
Αν έχεις τύχη διάβαινε, αν έχεις χρήματα πάρε αυτοκίνητο...
Aν ο Θεός ήταν Δημοκράτης δεν θα έδινε δέκα εντολές, θα έδινε δέκα προτάσεις προς συζήτηση.
Αν τα λάθη διδάσκουν τότε έχω μια καταπληκτική μόρφωση.
Αν τα σκατά είχαν αξία οι φτωχοί δεν θα είχαν κώλο...
Αν χρησιμοποιήσετε το σαπούνι, μετά πλύνετε καλά τα χέρια σας.
Aνταλάσω 486/100 με ξανθιά για ένα μήνα. (Όχι βαμμένα παρακαλώ).
Αρνάκι άσπρο και παχύ, της σούβλας μας καμάρι.
Aρπαξα την ζωή μου από τα μαλλιά, αλλά φορούσε περούκα.
Ας κρατήσουμε την αιμομιξία στους κόλπους της οικογένειας.
Αυτό που με ανησυχεί με το μέλλον είναι ότι όσο πάει και πλησιάζει.
Αυτοί που νομίζουν πως τα ξέρουν όλα εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε.
Βαρέθηκα, σταματήστε τη γη να κατέβω!
Γελάει τελευταίος όποιος δεν κατάλαβε το ανέκδοτο.
Δεν είμαι προκατειλημμένος. Απλά μισώ τους πάντες.
Δημόσιος υπάλληλος είναι εκείνος που έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση.
Έαν δεν επιτύχεις με την πρώτη προσπάθεια, κατέστρεψε κάθε τι που αποδεικνύει ότι προσπάθησες.
Είμαι ένα απλός συνηθισμένος άνθρωπος, μόνο που είμαι λίγο πιο ωραίος από εσάς, και λίγο πιο έξυπνος από εσάς, και λίγο πιο δυνατός από εσάς, όπως είμαι και λίγο πιο πλούσιος από εσάς και σίγουρα βέβαια είμαι πολύ καλύτερος ψεύτης από εσάς.
Είμαι Πόντιος ομοφυλόφιλος. Πηγαίνω με γυναίκες.
Είναι εύκολο να πεθαίνεις για μια γυναίκα, το δύσκολο είναι να ζεις μαζί της.
Είναι καιρός να σταματήσεις την έρευνά σου και να αρχίσεις να σκέφτεσαι.
Είχε την απόλυτη αμνησία, αλλά ήταν αρκετά μνησίκακος/η.
Ευνούχοι ενωθείτε. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε.
Έχω διαβάσει τόσα πολλά γύρω από τους κινδύνους του ποτού και του τσιγάρου, που αποφάσισα να κόψω το διάβασμα.
Ζωή είναι αυτό που μας συμβαίνει την ώρα που εμείς κάνουμε άλλα σχέδια
Η επαγγελματική πάθηση των αμερικανών μπασκετμπολιστών είναι μαύρισμα του δέρματος τους.
Η ζωή είναι ένα αγγούρι, άλλος το τρώει και ζορίζεται, άλλος το τρώει και δροσίζεται...
Η ζωή είναι ένας κώλος, γάμησε τον προτού σε χέσει...
Η ζωή είναι ωραία αλλά τα έχει με άλλον...
Η μετριοφροσύνη είναι για τους μέτριους.
Η πραγματικότητα είναι μία ψευδαίσθηση που οφείλεται στην έλλειψη οινοπνεύματος.
Η στειρότητα τελικά είναι κληρονομική.
Η χώρα διαλύεται από την αδιαφορία αλλά τι με νοιάζει εμένα!!!
Η ωριμότητα είναι το τέλος της νεότητας.
Ήταν σκληρός και τον έλεγαν Βιτάμ...
Θέλω να γίνω αυτός που ήμουνα όταν ήθελα να γίνω αυτός που είμαι τώρα.
Κάθε φορά που τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλύτερα, κάπου έχεις κάνει λάθος
Καλύτερα μια ώρας σκλαβιά και φυλακή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή
Καλύτερα νωρίτερα, παρά μια ώρα αρχύτερα.
Kαμιά γυναίκα δεν είναι καλύτερη από δύο.
Κουμουνιστής είναι εκείνος που δεν έχει τίποτα και θέλει να το μοιραστεί με όλο τον κόσμο.
Μάθε από τα λάθη των άλλων γιατί η ζωή είναι πολύ σύντομη για να τα κάνεις όλα μόνος σου.
Μείνε μαζί μου έγκυος είμαι πολύ φερέγκυος. Κάνε μαζί μου έκτρωση έχω γιατρό με έκπτωση
Μη χαμογελάτε, φαίνονται τα απαίσια δόντια σας...
Μην παίρνεις τη ζωή πάρα πολύ σοβαρά - έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να ξεφύγεις από αυτήν ζωντανός.
Μην παντρευτείς ποτέ για τα λεφτά, θα σου έρθει φθηνότερα αν τα δανειστείς.
Mην πατάτε το χόρτο. Kαπνίστε το !
Μην περιμένεις άλλο. Ανέβαλλέ το τώρα
Μην πέρνετε ναρκωτικά δεν φτάνουν για όλους.
Μην προσπαθείς να μάθεις ένα γουρούνι να τραγουδάει. Χάνεις τον καιρό σου και ενοχλείς το γουρούνι.
Μην ροχαλίζεις μεσ' την τάξη. Σκέψου λίγο και τον διπλανό σου που προσπαθεί να κοιμηθεί.
Μην τα περιμένετε όλα από την αστυνομία. Χτυπηθείτε μόνοι σας.
Mικρός μου έλεγε η μάνα μου: Φάε το φαΐ σου να μεγαλώσεις να πας και σχολείο. Και εγώ ο μαλάκας το έτρωγα.
Ο γάμος είναι η διαδικασία του να ανακαλύπτεις σιγά σιγά τι είδους άντρα θα προτιμούσε η γυναίκα σου.
Ο θάνατος είναι κληρονομικός!
Ο καρκίνος κόβει το τσιγάρο...
Ο κόσμος καταστρέφεται απ ΄την αδιαφορία, αλλά τι με νοιάζει εμένα...
Ο πόνος κάποτε τελειώνει η ζωή συνεχίζεται.
Ο υπολογιστής δεν θα αντικαταστήσει ποτέ τις εφημερίδες. Τι μπορεί να τυλίξει κανείς με έναν υπολογιστή;
Ο χάρτης λέει ότι η Αθήνα απέχει από τη Θεσσαλονίκη 13.57 εκατοστά. Εγώ ανακάλυψα ότι απέχει περισσότερο, πολύ περισσότερο.
Ο Χριστός σ αγαπά. Πράγμα που δίχνει πως έχει χιούμορ.
Οι άνθρωποι που νομίζουν ότι έχουν πάντα δίκιο, συχνά εκνευρίζουν εμάς που πράγματι έχουμε.
Οι γυναίκες είναι θησαυρός. Γι' αυτό πρέπει να τις θάβουμε!
Οι δρόμοι απόψε οδηγούν στην κόλαση. Την αγαπάω την κόλαση, πάντα αγαπούσα τα απαγορευμένα. Αύριο θα ενώσουμε κόλαση και παράδεισο, θα κάνουμε χοντρά γέλια.
Oι εργένηδες ξέρουν περισσότερα για τις γυναίκες από τους παντρεμένους. Aν δεν ήξεραν θα ήταν κι αυτοί παντρεμένοι.
Οι παντρεμένοι ζουν περισσότερο από τους εργένηδες. Θα προτιμούσαν όμως να ζουν λιγότερο.
Όλοι είμαστε ίσοι. Απλώς μερικοί είναι πιο ίσοι από τους άλλους!
Όποιος βιάζεται βρίσκει την καλύτερη θέση.
Όποιος είναι πολύ μορφωμένος είναι παραμορφωμένος.
Όργια τέλος, φαΐ τέλος, Κάπνισμα τέλος, ποτό τέλος, ναρκωτικά τέλος, χαρτιά τέλος, ξενύχτι τέλος, κλεψιές τέλος. Αδικίες τέλος. Γαμώτο, με στενεύει το φωτοστέφανο.
Όσο δουλεύεις πάνω στη λύση ενός προβλήματος, βοηθά πάντα να ξέρεις την απάντηση
Όταν αντιγράφεις κάποιον λέγεται "κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας", όταν αντιγράφεις πολλούς μαζί λέγεται "έρευνα".
Όταν πεθάνω θα πάω στον παράδεισο γιατί την κόλαση την έζησα εδώ.
Όταν πίνεις, μεθάς. Όταν μεθάς, νυστάζεις. Όταν νυστάζεις, πέφτεις για ύπνο. Όταν πέφτεις για ύπνο, δεν αμαρτάνεις. Όταν δεν αμαρτάνεις, πηγαίνεις στον παράδεισο. Οπότε... ας μεθύσουμε όλοι για να πάμε στον παράδεισο.
Όταν τα φτιάχνεις με κάποια, μην γράφεις το όνομά της παντού. Όταν χωρίσετε θα βαρεθείς να σβήνεις.
Όταν το σύστημα καταστρέφει κάθε τι που το βλάπτει, τότε το κάθε τι βλάπτει το σύστημα
Όχι, δεν πρέπει να ενθουσιαστείς που έφτιαξες σε τρεις μόνο μήνες το παζλ που έλεγε από 2 έως 4 έτη.

Παρακαλώ μην ρίχνετε τα τσιγάρα σας στην λεκάνη. Βρέχονται και μετά ανάβουν δύσκολα.
Πεθαίνουμε μόνο μία φορά αλλά κρατάει πολύ.
Ποτέ δεν κατάλαβα τι είναι αληθινή ευτυχία, παρά μόνο όταν παντρεύτηκα. Tότε όμως ήταν πολύ αργά.
Ποτέ μη χτυπάς άνθρωπο με γυαλιά. Χτύπα τον με ένα μπαστούνι του μπέηζμπολ.
Ποτέ μην αφήνεις γι' αύριο αυτό που οι άλλοι μπορούν να κάνουν για σένα σήμερα.
Ποτέ μην δώσεις σταφύλια σε μεθυσμένο. Μπεκρής είναι ο άνθρωπος, όχι χαπάκιας.
Πρέπει να 'μαι σχιζοφρενής. Ο μισός εαυτός μου είναι παρανοϊκός και ο άλλος ο μισός τον κυνηγάει για να τον πιάσει.
Ποτέ μη χτυπάτε τις γυναίκες, έστω και μ' ένα λουλούδι. Τι σας έφταιξε το καημένο;
ΠΡΟΣΟΧΗ, κυκλοφορούν κνίτες με πολιτικά.
Προτιμώ μια αλεπού από μια γυναίκα. Δεν μιλάει και έχει ήδη γούνα.
Όταν παίρνεις λάθος τηλέφωνο ποτέ δεν είναι κατειλημμένο.
Τα λεφτά είναι ακριβώς όπως το σεξ. Δεν σκέφτεσαι τίποτα άλλο αν δεν τα έχεις και σκέφτεσαι όλα τα άλλα αν τα έχεις.
Τα λεφτά μιλάνε... λένε αντίο.
Τα πάντα ήταν διαφορετικά πριν αλλάξουν όλα.
Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα, ή παράνομα ή παχαίνουν.
Τελικά κατάφερα να πλησιάσω την γυναίκα με την οποία ήμουν ερωτευμένος τόσο καιρό και ανακάλυψα ότι έχουμε ακριβώς τα ίδια γούστα, τρελαινόμαστε και οι δυο για γυναίκες.
Τίποτα δεν είναι αδύνατο όταν βάζεις τους άλλους να το κάνουν για σένα!
Το άθροισμα της ομορφιάς και της εξυπνάδας είναι πάντα σταθερό.
Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του.
Το άσχημο με την θεωρία είναι πως σου λέει πως δουλεύει ένα σύστημα, όχι γιατί δεν δουλεύει.
Το κακό με το να καταφέρνεις να κάνεις κάτι σωστά με την πρώτη προσπάθεια είναι ότι κανείς δεν εκτιμά το πόσο δύσκολο ήταν.
Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά τo τσιγάρο.
Το μόνο πράγμα που ζητάω από τη ζωή, είναι να μου δώσει μια ευκαιρία να αποδείξω ότι τα πολλά λεφτά δεν θα με κάνουν ευτυχισμένο.
Το πάθος είναι αγέρας που σβήνει την αλήθεια.
Τo πετρωμένον φαγείν αδύνατον.
Το σχολείο μας φωτίζει μόνο όταν καίγεται.
Το χρήμα δεν είναι το παν, το ΠΟΛΥ χρήμα είναι!
Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν δεν πεινoύσαν!
Φάτε σκατά. Δεν είναι δυνατόν τόσα δισεκατομμύρια μύγες να μην ξέρουν τι κάνουν.
Φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ, κι αν δεν φέξεις χέστηκα έχω και φακό.
Φέρτε μου ένα μαντολάτο για να δείτε πώς πεινώ.
Φυσικά και δεν υπάρχει ζωή στον Άρη. Όλα τα μπαρ κλείνουν από τις 10...